základní část, 16. kolo
10.11.2019 14:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Plzeň přemohla Liberec a znovu si upevnila druhé místo

Plzeň si proti Liberci po dvou bodových ztrátách připsala plný bodový zisk. Ve Štruncových sadech přehráli Západočeši i díky přesilovce, kterou hráli většinu zápasu. Vitkoria si tak upevnila druhé místo v tabulce, naopak hosté po dvou výhrách klesli na devátou pozici.

V sestavě domácích chyběl vykartovaný kapitán Brabec, jehož ve středu obrany zastoupil zkušený Hubník. Také kouč Slovanu Hoftych učinil v jedenáctce svého celku jedinou změnu, která se taktéž týkala postu stopera. Místo Karafiáta totiž dostal prostor mládežnický reprezentant Chaluš.

Hned ve druhé minutě upaloval na brankáře Liberce Nguyena Krmenčík, ovšem obstřelem si na strážce hostující svatyně nepřišel. Následně vyšla vniveč i Řezníkova naivní snaha nafilmovat penaltu. V desáté minutě už se gólově urodilo, překvapivě se však tak stalo na druhém konci hřiště. Situaci předcházel Řezníkův faul na Malinského, načež se exekuce přímého kopu ujal Baluta. Jeho střelu nešťastně tečoval ve zdi stojící Kayamba a gólman Viktorie Hruška na změnu směru už nedokázal zareagovat.

Dvanáct minut poté ale Plzeň srovnala skóre taktéž ze standardní situace. Ráně Procházky zpoza pokutového území také pomohla teč ve zdi, kterou způsobil hostující Kačaraba, následně se míč do sítě dopravil ještě za pomoci tyče. Ve 30. minutě se Liberci ještě víc přitížilo. Baluta zezadu fauloval Kayambu, a jelikož za tento přečin viděl už druhou žlutou kartu v zápase, musel předčasně ze hřiště. Hosté se hodně zlobili, protože chvíli předtím mohl dostat druhou žlutou kartu stoper Plzně Roman Hubník.

Západočeši ještě do přestávky přetavili přesilovku ve vedení. Hejda ještě ve 43. minutě hlavičkoval nepřesně, ovšem Kalvachův centr o dvě minuty později našel Hořavu, jenž již Nguyena překonal.

Severočeši podnikli pět minut po změně stran zajímavý útok po pravé straně, z něhož mohl srovnat Kačaraba, ovšem z dobré pozice předvedl spíše ragbyový kop někam na tribunu. Hned z protiakce ale skórovala Viktoria. Hloušek předložil balón Krmenčíkovi, jenž střelou na přední tyč trochu nachytal Nguyena. V 59. minutě to mohlo být už 4:1. Nguyen chtěl Mikulovu malou domů odehrát nohama, jenže trefil pouze dobíhajícího Hlouška. Od levého záložníka se míč odkutálel jen těsně vedle tyče do zámezí.

Čtvrthodinu před koncem byl blízko snížení hostující Musa, který po průnikové přihrávce od střídajícího Peška střílel z úhlu jen o fous nepřesně. Plzeň si nadále koledovala. V 80. minutě chyboval Janošek a jeho zaváhání musel hasit Hruška, jenž výborně vychytal unikajícího Maru. Domácí si ale nakonec výhru pohlídali, navíc v závěru po akci Kayamby dopravil míč do sítě Hloušek, jenž stanovil skóre na konečných 4:1. Zmar Slovanu v koncovce podtrhl ještě Alibekov střelou nad břevno z nastavení.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Oba týmy dají gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele