základní část, 9. kolo
16.09.2019 18:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Plzeň dvakrát prohrávala, přesto přetlačila Jablonec

Plzeň potřebovala navázat na sobotní vítězství vedoucí Slavie, aby mohla i nadále držet odstup od prvního místa na rozdíl jen tří bodů, a proti vždy nepříjemnému Jablonci to pro ni nebyla vůbec jednoduchá práce. Dvakrát v utkání prohrávala, dvakrát však dokázala vyrovnat, a pak osmnáct minut před koncem rozhodl o domácím vítězství krásnou ranou Jan Kopic.

Už čtyřikrát za sebou Viktoria svého soka před vlastními fanoušky skolila. Hosté dělali vše, co mohli, aby svou špatnou bilanci se svým protivníkem vylepšili, jenže vedení ani jednou neudrželi. To jim zařídil v první půli Jan Matoušek a ve druhé také Libor Holík, nicméně na jejich trefy odpověděli Lukáš Kalvach a Roman Procházka, a následně udeřil Kopic.

První větší šanci utkání si jako první vytvořila Plzeň, a to zásluhou Limberského, který výtečně zapracoval na levé straně, následně předal míč Hořavovi, jenže ten zamířil jen hodně mimo. Naopak na druhé straně Severočeši ze své první akce ihned skórovali. Sýkora přihrál zleva do šestnáctky, odkud Matoušek pohotově zakončil ke vzdálenější tyči.

Ve 38. minutě se snažil Kovařík o nějakou reakci, jenže z přímého volného kopu poslal balón jen do náruče gólmana Hrubého, dvě minuty před přestávkou ale již svěřenci kouče Pavla Vrby přece jenom zaznamenali přesný zásah, to když po rohovém kopu Hořavy doletěl centr až ke Kalvachovi, jenž z vápna z halfvoleje propálil vše, co mu stálo v cestě.

V 57. minutě se znovu ozval výběr trenéra Petra Rady. Byla to hodně nenápadná možnost, Matoušek v podstatě jen navedl míč středem pole, pak ho přihrál Holíkovi, který vyslal svůj nečekaný pokus po zemi, a ten skončil v dolním rohu brány gólmana Hrušky. Viktorie se po tomto dalším inkasování nevzdala. A udělala opravdu náramně dobře.

K obratu nastartovala domácí penalta, kterou muselo potvrdit až video, nařízená po ruce zahrané Plechatým v pokutovém území. Z bílého puntíku poté zacílil Procházka střelou doprostřed branky. V 72. minutě určil konečný stav tohoto střetnutí Kopic, jenž úchvatnou dělovku z dálky nasměroval přesně pod břevno, kam se Hrubý jen marně natahoval.

Jablonec se už na další zvrat v zápase jednoduše nezmohl. Ačkoli měl k dispozici od 85. minuty přesilovku, jelikož Hejda po zákroku na Doležala uviděl červenou kartu, kterou zpečetilo i video, využít ve svůj prospěch jí nedokázal. V nastavení zahrozil snad jen Plechatý, avšak jeho zakončení dokázal nakonec zkrotit pozorný Hruška.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, fkjablonec.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
FC Parma

2:0

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Viktorka potvrdí roli favorita.

2:0

Reagovat
boryland

2:1...……..Kovárna,Hejdič…...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele