základní část, 27. kolo
03.06.2020 20:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Sparta lehce vyškolila Teplice, rozhodla již v první půli

Dalo se čekat, že Sparta si s Teplicemi poradí, přesto až příliš snadný průběh duelu na Letné zaskočil. Hodně k tomu přispěl výkon Severočechů, kteří od první minuty očividně nebyli ve své kůži. Domácí si v útoku dělali, co chtěli, a výsledek 3:0 je pro skláře ještě milostivý.

Pražané si tak po úspěchu v Karviné připsali na svůj účet další zářez, který jim pozvedl sebevědomí. Navíc se zase o trochu výš posunuli tabulkou, a to na páté místo. Teplice je naopak třeba hledat v druhé polovině pelotonu, konkrétně na dvanácté příčce.

Sparta začala aktivně a již ve čtvrté minutě nebezpečně hlavičkoval Krejčí, avšak bránu Teplic netrefil. Středopolař Sparty byl znovu v akci za další čtyři minuty, kdy prodloužil centr od Dočkala ze standardní situace na Kozáka, který se ale zblízka také neprosadil. V devatenácté minutě narýsoval Kanga pěknou kolmici na Dočkala, ten hledal před bránou Kozáka, před ním ale ukopl balón bránící Čmovš.

Další šanci Pražanů sice zazdil Karlsson, ovšem ve 21. minutě již bylo na Letné veselo. Dočkalovu ránu vyrazil brankář Severočechů Grigar jen před sebe, načež se z dorážky prosadil Kozák - 1:0. Den otevřených dveří v obraně "Sklářů" pokračoval. Za pár okamžiků se Kanga řítil na Grigara, který na něj sice vyzrál, následně však gólman hostů fauloval Kozáka a sudí Hocek nařídil pokutový kop. Z něj se již Kanga bezpečně prosadil a Sparta tedy po 25 minutách hry vedla o dvě branky.

Po menším uklidnění bylo po půlhodině hry znovu živo před Grigarem. Frýdkův centr se odrazil ke Karlssonovi, jenž ale netrefil míč ideálně a tutovku zazdil. Čtyři minuty před přestávkou už to ale bylo o tři branky. Dočkal hledal ve vápně Frýdka s Kozákem a nakonec se prosadil druhý jmenovaný, který vší silou procedil kulatý nesmysl za marně se natahujícího Grigara. Teplice byly zralé na ručník, a to ještě těsně před odchodem do kabin zazdil další loženku Dočkal.

Obrázek hry se po změně stran moc nezměnil. Ve 49. minutě se ukázal střídající Matěj Hanousek, jenž potáhl míč po levé straně a vyhledal před bránou Kozáka, který však nedokázal zakončit. Následná zblokovaná střela Kangy skončila v zámezí. Po hodině hry rozehrál Dočkal volný kop a před Grigarem se zjevil zcela volný Krejčí, jenže na gólmana "Sklářů" si nepřišel. Až v 65. minutě bylo možno registrovat vážnější zahrození od Teplic. Hýblův centr vyhledal Žitného, jeho nedůrazné zakončení ale nemělo naději na úspěch. O tři minuty později si zase vzal na druhé straně slovo Kanga, který prověřil, zda je Grigar nadále pozorný.

Závěr utkání už mnoho příležitostí nepřinesl. Pouze těsně před koncem vybídl Kanga do šance Tetteha, jenž to zkoušel mezi Grigarovy nohy, ty ovšem balón nakonec zastavily. Přesto se Sparta radovala z pohodové a hlavně úspěšné šichty.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
Filip236

3:0

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
ondrasch77

3:0

Reagovat
KingMaster13

Teplice jsou hrozně nevyzpytatelný, ty tam buď dostanou bůra a nebo vyhrají, nic mezitím

Reagovat
boryland

1:1.............

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele