základní část, 12. kolo
06.10.2019 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Slavia dvěma góly udolala Jablonec a zvýšila náskok v čele tabulky

Slavia odpověděla na ztrátu druhé Plzně nejlepším možným způsobem. Sešívaní zvládli náročné utkání v Jablonci a nakonec zaslouženě zvítězili. Odpor domácích zlomili hosté až ve druhém poločase. Zatímco Slavia má na čele tabulky náskok šesti bodů, Severočeši spadli na čtvrté místo.

Domácí nemohli nasadit záložníka Sýkoru s útočníkem Matouškem, kteří na severu Čech hostují právě ze Slavie.Trenér zelenobílých Rada tak posílil střed pole Kubistou s Kratochvílem a Doležal tentokrát působil na hrotu sám. Pražanům scházel vykartovaný stoper Hovorka, kterého zastoupil Frydrych. Místo Ševčíka se pak do zálohy vrátil Hušbauer.

Rozjezd zápasu se nesl v opatrném duchu, ani jeden tým svého protivníka nedokázala zaskočit. Až ve 30. minutě se Stanciu postavil k exekuci přímého kopu z ostrého úhlu a snažil se překvapit Hrubého, ale brankář Jablonce byl připraven. Osm minut poté hledal Tecl před bránou Olayinku, jehož na poslední chvíli zblokoval obětavý návrat Kratochvíla.

Slavia však postupem času přeci jen přidávala na obrátkách a ve 41. minutě si vypracovala první vylouženou šanci. Krásnou akci rozjel Stanciu, po němž Hušbauer šikovným přiťuknutím vysunul Olayinku a celé to chtěl zakončit Coufal, jenže z velkého úhlu netrefil odkrytou bránu. Podobně skončila velká šance Jovoviće na druhé straně, avšak veškeré vzrušení bylo zbytečné, neboť černohorský reprezentant se nacházel v ofsajdu. V nastavení měl tutovku Souček, ale jeho hlavičku po rohovém kopu Hušbauera skvěle vytáhl Hrubý.

Aktivním střelcem byl (jak je ostatně zvykem) Stanciu, dlouho však pálil spíš na tribuny, jako například ve 49. minutě. Pět minut poté si Souček naskočil na další Hušbauerův kop od rohového praporku a zase ztroskotal na Hrubém a jeho vynikajícím reflexu. V 65. minutě se míč příhodně odrazil ke Staniuovi, ten ale v dobré pozici netrefil ideálně a kulatý nesmysl se odkutálel pouze do zámezí.

Tlak sešívaných však sílil a v 70. minutě se konečně dočkali branky. Střídající Provod našel v pokutovém území Stanciua, jehož pokus vyrazil hrubý jen k Součkovi. Tomu při dorážce pomohla i tyč a kapitán hostů poslal Slavii do vedení. To mohlo být krátce poté ještě vyšší. Stanciův centr srazil sice tečoval rukou Plechatý, hra však pokračovala, jenže Škoda přestřelil bránu. V 73. minutě to ale přece jen bylo o dvě branky. Další Stanciův nadýchaný balón šel přes Škodu k Olayinkovi, který měl zblízka jednoduchou práci.

Čtvrthodinu před koncem se gólman Pražanů Kolář poprvé výrazně zapotil. Z pravé strany se na něj řítil Doležal, ale strážce svatyně sešívaných svůj tým podržel. Další dobrý zákrok si Kolář připsal v 79. minutě proti ráně střídajícího Chramosty. Jablonec ke konci zápasu přece jen vystrčil růžky, zároveň si však musel stále hlídat zadní vrátka. V 85. minutě tak musel Hrubý zasahovat proti Provodovi, další zákrok si připsal za tři minuty proti Horovi a v nastaveném čase ještě proti Frydrychovi. Skóre již ale zůstalo beze změny.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ondrasch77

1:0

Reagovat
boryland

2:0...…………..

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
forma

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

cista 2

Reagovat
vanGomm

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele