základní část, 20. kolo
09.02.2019 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sešívaní po nepřesvědčivém výkonu udolali Teplice

Určitě to nebyl takový výkon, jaký by si Jindřich Trpišovský představoval, přesto Slávisté porazili sympaticky se prezentující Teplice 2:0. Ve dvaaosmdesáté minutě proměnil penaltu Tomáš Souček, krátce na to po individuální akci zvyšoval van Buren.

Na první větší příležitost se čekalo necelou čtvrthodinu. Zmrhal povedeným centrem nalezl Milana Škodu, proti jehož hlavičce se vytáhl brankář Grigar. Zkušený slávistický kanonýr se nachomýtl i do další šance. Dlouhý Bořilův aut si zpracoval na prsa a parádními nůžkami zakončoval, bohužel pro něj pouze do břevna. Chvíli na to musel znovu zasahovat teplický gólman, a to proti pokusu Součka.

Na konci úvodního poločasu se ještě udály dvě zajímavé situace, obě velice smolné pro Pražany. Nejprve se na Součkově tváři objevila tržná rána, poté po pravém křídle pronikl do vápna Zmrhal, stejně jako dříve jeho kolega ale nastřelil pouze konstrukci brány.

Po pauze opět začali aktivněji slávisté. Ve velmi dobré pozici mohl hlavičkovat Škoda, jenže se mu do cesty připletl Hušbauer a Grigar bez problémů chytil míč do náruče. Hned z následného protiútoku zahrozili žlutomodří, když Kučerův centr skončil na břevně Kolářovy brány.

Oživit hru svého mužstva přišel Miroslav Stoch, díky jehož aktivitě vznikl závar před teplickou brankou, v jehož závěru pálil Souček do Grigarových rukavic. K velkému náporu se Trpišovského svěřenci dostali na startu deváté desetiminutovky. Coufal dostal míč ke Škodovi, který se objevil sám před brankářem, do jeho rány mu ovšem na poslední chvíli skočil Jeřábek.

Za okamžik už bylo s hosty zle. K odraženému balónu se snažil prodrat Škoda a Jeřábek ho přímo před očima sudího stáhl k zemi. Verdikt byl nekompromisní - penalta, druhá žlutá karta pro Jeřábka. K pokutovému kopu se i se sešitou tváří postavil Tomáš Souček a parádním obloučkem rozjásal všechny domácí fanoušky.

Netrvalo dlouho a teplické naděje byly pryč definitivně. Mick van Buren asi třicet metrů od brány převzal míč, hladce prošel mezi dvěma obránci a lobem rozvlnil síť. V závěru utkání ještě červenobílí několikrát nebezpečně vypálili, za řeč stojí především zblokovaný pokus Krále a Hušbauerova rána těsně vedle tyče.

I když tyto situace neskončily gólem, Slavia si vítězství pohlídala a odskočila druhé Plzni před vzájemným zápasem už na šest bodů. Severočeši nadále zůstávají v klidném středu tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
M1ck0

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Adhol

Pojďme si pro titul. 3:1

Reagovat
boryland

2:2...........

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele