o titul, 3. kolo
15.05.2019 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Vyrovnaný zápas, pěkné góly. Slavia otočila proti Jablonci

Jeden jediný bod chybí fotbalistům pražské Slavie k titulu. Ve středečním vloženém kole zvládli těžký zápas proti Jablonci, přestože od začátku zásluhou Holeše prohrávali. Ještě do poločasu ovšem srovnal Traoré a v závěru rozhodl Souček.

Poměrně brzy, už v deváté minutě, přišel pro sešívané šok. Před zaplněnou jižní tribunou, kam se tentokráte kvůli trestu přesunuli skalní fanoušci, napřáhl ke střele zpoza vápna svou slabší levou nohou Tomáš Holeš a k údivu všech famózně vymetl pavučinku.

Z ještě větší dálky mohl srovnat Josef Hušbauer. Jeho prudkou přízemní střelu Hrubý vyrazil jen k Součkovi, ten však nestihl zareagovat a míč ho tak prakticky pouze trefil do hlavy. Jablonecký gólman se musel znovu činit po Součkově ráně rovněž ze střední vzdálenosti. Krátce na to hlavičkoval Olayinka nad.

V dosud největší šanci se červenobílí ocitli, když Škoda uprostřed hřiště našel Stocha. Ten se řítil do přečíslení dva na jednoho, avšak jeho nahrávku vystihl Hovorka. Před Hrubého následně pronikl Olayinka, avšak za jeho záda nedokázal míč dostat. Na opačné polovině hřiště pálil těsně mimo Acosta.

Slávisté se dočkali až ve třiatřicáté minutě. Součkův střelecký pokus se neujal, následně však na zadní tyči zůstal zcela osamocený Ibrahim Traoré. Ten si již se netěžkou situací poradil a srovnal stav utkání. V závěru první půle ještě ohrozil bránu Severočechů Traoré patičkou a Hušbauer dělovkou, oba však byli neúspěšní.

Po pauze se delší dobu diváci nudili, o úvodní vzrušení se postarali domácí. Slávistická obrana po útočném rohu propadla a Jovović by možná mohl postupovat sám na bránu. Zničehonic se před ním na polovině hřiště zjevil Kolář, jenž se nechal hladce obejít, Jovovićovi však střela z velké vzdálenosti na odkrytou klec nevyšla.

Své zaváhání brankář sešívaných odčinil, když neuvěřitelným zákrokem vychytal po Trávníkově centru Doležala. Trpišovského svěřenci se nadále snažili vsítit rozhodující branku, jenže nebyl úspěšný ani Stoch z přímého kopu. Musel se toho tudíž chopit Tomáš Souček, jenž si za vápnem posunul míč na pravačku a povedenou střelou na zadní tyč rozhodl o výsledku utkání.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Adhol

Hodně neoblíbenej soupeř, ale kdy jindy to zlomit než teď? Pátý titul je blízko blizoučko 2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Stoch

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
vanGomm

Jablonec v lize už 6x v Edenu neprohrál,ale každá serie ale někdy končí.Takže tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 (Souček, Bořil, Škoda, Traoré)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
noustres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
podnebný

Souček je vážný kandidát na fotbalistu roku. Zato Hušbauer se válí po trávníku víc než jak často je u míče. V LM mu tohle rozhodčí baštit nebudou, aby při každém sebemenším dotyku padal a přidal aspoň tři kotrmelce. Tam se hraje v rychlejším stylu a bez rukaviček.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele