základní skupiny - skupina A, 1. kolo
21.09.2023 21:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

TSC sahalo v Londýně po senzaci, West Ham si neušil z ostudy kabát i díky gólu Součka

West Ham se po roční odmlce vrátil do Evropské ligy vítězně, když v prvním kole porazil na vlastním stadionu srbský tým TSC Bačka Topola 3:1. Kladiváři se za góly tlačili od samotného úvodu, v první půli se jich ale nedočkali a po změně stran dokonce sami překvapivě inkasovali. Štěstí jim přinesla až 66. minuta, kdy se jim díky vlastnímu gólu Nemanji Petroviče podařilo vyrovnat a obrat ve skóre dokonal o několik minut později Mohammed Kudus. Z českých reprezentantů do zápasu naskočil pouze Tomáš Souček, který se ale dokázal v samém závěru gólově prosadit, a pojistil tak výhru svého týmu.

West Ham si po první porážce v ročníku, o kterou se postaral Manchester City, zřejmě nemohl přát papírově snadnějšího soupeře než TSC. Srbského vicemistra však nebylo radno podceňovat, jelikož hosté o víkendu střelecky excelovali při vítězství 6:3 a v lize se vyhoupli do čela tabulky. Kladiváři přesto nechali odpočinout některé hráče základní sestavy, neboť je hned za tři dny čekal další šlágr s Liverpoolem.

Obrovskou šanci skórovat měli Kladiváři už ve čtvrté minutě. Jednalo se sice pouze o přímý kop, k němu se ovšem postavil mistr této disciplíny James Ward-Prowse, nicméně ten tentokrát zůstal své pověsti dlužen a přestřelil. Gólman Nikola Simič byl v tu chvíli jen pozorovatelem, naopak o necelou čtvrthodinu později fantasticky zasáhl nohou proti ráně Thila Kehrera. Úvodní tlak West Hamu ještě přinesl nebezpečnou hlavičku Konstantinose Mavropanose, ale jelikož ani on nemířil přesně, první poločas branku nenabídl.

Zdálo se být otázkou času, kdy se domácí prosadí, jenže po startu druhé půle klub z města Bačka Topola zcela umlčel londýnský stadion. Petar Stanić na polovině hřiště obral o míč Angela Ogbonnu a v následném úniku se trefil přesně k pravé tyči brány Lukasze Fabiaňského.

Také o druhou trefu se postarali hráči srbského celku, z té však hosté radost neměli, jelikož Petrović překonal vlastního gólmana. Stalo se tak po centru z levé strany a snaze ubránit Kuduse.

Právě ghanský středopolař pak v 70. minutě obrat dokonal, když si ho našel míč po jubilejním 10. rohovém kopu domácích. Totožný typ standardní situace následně přinesl Londýňanům klid na kopačky, když nabídku Warda-Prowsea hlavou zužitkoval Souček.

"Kladiváři" tak splnili povinnost a srbského soupeře zdolali. Příště se 5. října představí na stadionu Freiburgu, TSC ve stejný den přivítá Olympiakos.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Elmas

3-1

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

V první půli i kus druhý to byl z naší strany profesorský fotbal bez efektyvity a pohyblivý a důsledný soupeř hned po přestávce z brejku trestal. Hrubka Ogbonny byla strašidelná a bude ho v noci strašit hodně dlouho. Vypadalo to už na nehezkou blamáž, nakonec nás až v 68.!! spasil ostrým centrem Benrahma, když si po zásahu Kuduse srazil jejich bek míč zblízka do brány. Pak už úřadoval dvěma přesnými centry z rohu skvělý Ward-Prowse. Nejprve posadil míč na hlavu výbornýho Kuduse a pak potěšil přesným centrem na bližší tyč pohotového Součka. Do chvíle, než začaly vcelku nenápadnému soupeři docházet síly, byli několikrát i nebezpeční. Na výhru to ale rozhodně nebylo. My máme o čem přemýšlet. Když všichni nedají do hry všechno, lze prohrát v těchto soutěžních zápasech s kýmkoliv. Viz Brighton! Tomu nepomohlo ani 15 min. nastavení.

A teď vzhůru na Liverpool! COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele