základní skupiny - skupina H, 1. kolo
21.09.2023 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Karabach potvrdil domácí sílu. Molde odjelo z dlouhého výletu na východ s prázdnou

Karabach v úvodním duelu skupiny H Evropské ligy zvítězil na domácí půdě v Baku nad Molde 1:0. Svěřenci trenéra Gurbana Gurbanova od prvních minut herně dominovali, střeleckou převahu se jim však před přestávkou zužitkovat nepodařilo. Jezdci o zisku všech bodů rozhodli až po změně stran, kdy se prosadil Leandro Andrade. Klub z Agdamu potvrdil, že se mu doma daří, jelikož před zraky svých fanoušků prohrál za poslední rok v soutěžních duelech jen dvakrát. Do skupiny, které by měl vévodit německý Leverkusen, si tak připsal důležité body.

Před tímto duelem na sebe oba celky narazily v historii pouze jednou, a to v kvalifikaci Ligy mistrů v roce 2020. Kvůli epidemiologické situaci se tehdy hrálo na neutrálním hřišti a pouze na jeden zápas, přičemž po penaltovém dramatu odcházeli šťastnější hráči norského týmu. Ten byl považován za mírného favorita i nyní, neboť i letos byl účasti v milionářské soutěži velmi blízko. Před vysněným cílem ho nakonec zastavil až turecký Galatasaray.

Fotbalisté Karabachu byli od úvodních minut více na míči a postupnou kombinací se snažili tvořit hru. I přes velkou územní převahu se nedokázali domácí dlouho dostávat do vyložených šancí, k čemuž přispívala i velmi dobře bránící defenziva hostů. I přesto, že se Karabach dostal ke třem střelám na branku, žádná z nich nebyla dostatečně nebezpečná na to, aby změnila skóre. Do šaten tak odcházely oba celky za bezbrankového stavu.

Po změně stran už se však domácí kýžené branky dočkali, když se v 56. minutě prosadil Leandro Andrade, jenž si našel míč v pokutovém území a usměrnil jej přesnou střelou k levé tyči. Ázerbájdžánci ani po vstřeleném gólu nepolevovali a i nadále tlačili na soupeřovu obranu. Za celý zápas si vytvořili až 18 střeleckých příležitostí, téměř všechny ovšem nebyly gólové. I přesto si však těsné vedení dominantní hrou pohlídali a Molde k ničemu nepustili.

Karabach tedy odstartoval před svými fanoušky ideálním způsobem a v papírově vyrovnané skupině získal první tři body. O totéž se Jezdci pokusí 5. října, kdy se představí na hřišti švédského Häckenu. Molde bude mít o něco těžší úlohu, neboť vyzve doma Leverkusen.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele