základní skupiny - skupina H, 6. kolo
03.11.2022 18:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Anastasios Bakasetas (© AFP)

Bakasetas zřídil výhru Trabzonsporu nad Ferencvárosem, i tak turecký klub zůstal třetí

Trabzonspor zvládl svůj prvotní úkol, tedy skolit na závěr hlavní fáze Evropské ligy jistojistě první Ferencváros, nicméně ani tak se na druhou příčku nevyhoupnul, protože Monaco doma v souběžně hraném klání lehce porazilo Crvenu Zvezdu. Spokojit se tedy na jaře bude muset s účastí v Konferenční lize, zůstal totiž na třetí pozici. Nynější duel rozseknula jediná branka.

A o tu se postaral již v 7. minutě Bakasetas. Trézéguet z levé strany proniknul do šestnáctky, balón přenechal za pokutovým územím svému spoluhráči, který okamžitě z voleje vypálil, a levačkou zacílil parádně na bližší tyčku. Přestože brankář Dibusz pobýval u inkriminovaného místa, tuhle parádní dělovku mohl zastavit stěží. Natahoval se sice po ní, ovšem bez úspěchu.

Ve 13. minutě si mohl k asistenci připsat i přesný zásah sám Trézéguet, zamířil tvrdě do toho prostoru, co před ním Bakasetas, jenže k jeho smůle narazil míč do brankové konstrukce. Též nadále pokračovali domácí ve své aktivitě, ve 41. minutě se Dibusz vytáhl proti Bakasetasovi, a ve druhém poločase pak turecký výběr především hlídal těsný náskok. Tahle taktika byla ve finále účinným řešením, hosté směrem dopředu opravdu jinak nezářili, snad jen v 81. minutě mohl rovnat stav Vécsei, ale gólman Cakir byl na jeho nepříjemně plachtící pokus připravený.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele