základní skupiny - skupina H, 1. kolo
08.09.2022 21:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Tokmac Chol Nguen (© AFP)

Ferencváros bere z náročného utkání s Trabzonsporem tři body i přes brzké vyloučení exsparťana Ćiviće

Maďarský Ferencváros zvládl náročné utkání s Trabzonsporem. Díky brankám z první půle, kdy se trefil dvakrát Nguen a jednou Traoré, dokázal zvítězit 3:2. Za Trabzonspor se trefili Maxi Gómez a Umut Bozok.

Ferencváros vstoupil do utkání skvěle. Načechraný centr, na který si naběhl Tokmac Nguen, do vápna soupeře vyprodukoval Bálint Vécsei. Norský křídelník si pohlídal své postavení, unikl Bartrovi a Hugovi, zkontroloval pozici brankáře Tepeho a ve skluzu uklidil míč do sítě. V 15. minutě však bývalý sparťanský obránce Eldar Čivić dohrál Jense Strygera Larsena a za svůj brutální faul byl vyloučen. Následovala pasáž, ve které měl navrch Trabzonspor a snažil se co nejrychleji využít svoji přesilovku. Brankář Dibusz však podržel svůj tým, když nejprve skvěle vyběhl a vychytal Maxiho Gómeze. O pár momentů později střílel opět Gómez, tentokrát zpoza pokutového území, ale ani tentokrát Dibusze nepřekonal, ten totiž konečky prstů vytěsnil míč na roh.

Z následující akce se fanoušci na stadionu dočkali branky, opět to však bylo do hostující branky. Trabzponspor ztratil míč na půli hřiště a rychlý protiútok byl zakončen milimetrovým přízemním centrem Nguena. Na ten si naběhl Adama Traoré, jenž těsně před vybíhajícím brankářem Tepem dloubl do míče a zakončil přesně k tyči - 2:0. Dvoubrankové vedení však netrvalo dlouho, na třetí pokus se konečně prosadil Maxi Gómez. Trabzonspor přečíslil v ofenzivě obranu soupeře, Bakasetas přihrál právě nehlídanému Gómezovi, který přeloboval Dibusze a snížil na 2:1. Ve 44. minutě však domácí dostali možnost zahrávat penaltu po ruce Huga, tu proměnil Tokmac Nguen, a domácí tak opět do přestávky vedli o dva góly.

Do druhého poločasu vstoupili hosté aktivně. Na rohový kop Bakasetase si naběhl Trézéguet a jeho hlavička orazítkovala břevno. Branková konstrukce se chvěla, o nedlouho později, také na druhé straně hřiště. Zpoza vápna ji technickou střelou trefil Henry Wingo. Domácí měli další velkou šanci v 66. minutě, kdy přešel přes bránícího hráče ve vápně soupeře Adama Traoré a vyslal na branku prudkou ránu. Tu ale reflexivně vyrazil brankář Tepe.

Od tohoto momentu převzal iniciativu znovu Trabzonspor. Ze vzdálenosti asi 25 metrů se pokusil překvapit Dibusze Yusuf Yazıcı. Jeho střela nepříjemně zaplavala a domácí gólman měl co dělat, aby míč vytáhl na roh. O dvě minuty později ale již musel vytahovat míč ze své branky. V zápase velmi aktivní Maxi Gómez obloučkem našel Umuta Bozoka, který se z voleje trefil na zadní tyč. Trabzonspor dělal vše proto, aby z utkání vytěžil alespoň bod. Tři minuty před koncem se dokonce radovali ze vstřelené branky Yazıcıho, ta ale nebyla pro ofsajd uznána. Ferencváros v deseti ubránil i pět minut nastavení a získal důležité tři body do skupiny. V souběžně hraném utkání porazilo Monako 1:0 bělehradskou Crvenu Zvezdu.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Bastaron

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
Bastaron

Reagovat
ratusek

Reagovat
ladyboy arsenal

1:2

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele