základní skupiny - skupina B, 6. kolo
03.11.2022 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Fenerbahce (© AFP)

Fenerbahce v Evropské lize skolilo Dynamo také podruhé a ovládlo tabulku skupiny B

Fenerbahce v závěrečném kole hlavní fáze Evropské ligy bojovalo s Rennes o první příčku, a poněvadž francouzský klub v souběžně hraném utkání překvapivě neskolil Larnaku, po svém vítězství na půdě kyjevského Dynama postoupilo do osmifinále přímo. Domácí tedy završili svoje hodně nepovedené působení v rámci této soutěže s pouhým jediným bodem na kontě.

Moc se nečekalo, že by ukrajinský gigant mohl hrát v tomto uskupení druhé housle. Je ovšem třeba podotknout, že aktuální válečný konflikt na východě Evropy měl zřejmě vliv na celkový chod klubu, možná i představoval, a vlastně i představuje, problémy nejen v přípravě na poli pohárové Evropy. Hosté naopak zůstali společně se SRFC neporaženi, akorát že uzmuli přece o jednu výhru více než jejich úhlavní konkurent v boji o prvenství, takže skončili na výsluní.

Zápas se přitom mohl upínat jiným směrem, kdyby v 10. minutě proměnil svou slušnou šanci Vanat, opačně přitom o třináct minut později istanbulský výběr první větší příležitost přetavil ve vedení a jasně ukázal, jak efektivní umí být. Gólman Buščan vyběhl ze své branky, aby se Valenciovi jal překazit jeho podnikání, každopádně se pak srazil se spoluhráčem Popovem, a k dorážce se tak propracoval Güler, jenž už loboval do poloprázdné brány. I druhá trefa přišla na řadu v první půli, konkrétně v jejím závěru, to když centr z rohového čtvrtkruhu od Gülera využil hlavou Willian Arao. Dynamo nakonec muselo dohrávat duel v oslabení, v 68. minutě vyinkasoval druhou žlutou a červenou kartu Zabarnyj poté, co ostřeji k zemi srazil Kadioglua.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele