základní skupiny - skupina G, 2. kolo
29.10.2020 18:55 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Paulinho a Nicolás Gaitán (© AFP)

Braga vyhrála v Evropské lize i podruhé, venku skolila Zorju

Když se v roce 2018 oba týmy potkaly v Evropské lize naposledy, slavila tehdy úspěch překvapivě Zarja, která prošla přes Bragu do čtvrtého předkola i díky dvěma remízám, neboť rozhodlo o jejím postupu pravidlo o více vstřelených brankách na cizím hřišti. V nynějším případě se ale radoval po závěrečném hvizdu sudího Kruašviliho portugalský výběr.

Hosté na stadionu v Záporoží potvrdili svou dobrou formu a napříč všemi soutěžemi si připsali již pátou výhru v řadě. Zůstali tak společně s Leicesterem City, který v souběžném hraném střetnutí skolil aténské AEK, v čele tabulky. Na ostatní dva soky mají společně s anglickým celkem už po dvou odehraných zápasech šestibodový náskok.

Svěřencům trenéra Carlose Carvalhala rozhodně notně pomohl famózní vstup do tohoto klání. Už ve 3. minutě se podařilo skórovat Paulinhovi, jehož ve vápně našel svým dlouhým pasem z pravé strany Ricardo Esgaio, a portugalský forvard poté zamířil tvrdě pod břevno. Jen o osm minut později se prosadil střelecky také Gaitán, premiant ve složení Os Arcebispos.

Nová letní posila zatím do průběhu tohoto ročníku ještě nezasáhla, při svém debutu však zanechala bezpochyby dobrý dojem. Gaitán ukázal, že zakončení ze střední vzdálenosti mu nedělá žádné potíže, a po přihrávce Raúla Silvy zacílil nechytatelně do šibenice. Zarja mohla odpovědět na nepříznivý stav v závěru půle, jenže Jurčenko dvakrát pálil pouze do zámezí.

Ve druhém dějství přišlo na řadu zlepšení od mužstva kouče Viktora Skrypnyka, v koncovce se ale jeho ovečkám nedařilo podle představ. V 58. minutě nasměroval míč mimo Kabajev, v 65. minutě také Ivanisenja netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Domácí stačili v nastavení jen snížit, Ivanisenja tentokráte z dálky poslal merunu parádně do dolního rohu soupeřovy brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
Hiko

1:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
Seydou Doumbia

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele