základní skupiny - skupina G, 3. kolo
05.11.2020 21:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Athény se dočkaly prvního vítězství, na Ukrajině skolily Zarju čtyřmi góly

První tři body ve skupině zaznamenalo řecké AEK, které si nakonec nečekaně vysoko poradilo se Zarjou Luhansk. Domácí v záporožském azylu rychle inkasovali a Řekové ještě do poločasu utekli na rozdíl dvou branek, což se ukázalo být rozhodujícím. Góly padaly i po změně stran a to především do domácí sítě.

Pro ukrajinský tým znamená porážka takřka konec postupových nadějí. Do konce základních skupin sice ještě zbývají tři kola, ale dohnat manko soupeřů nebude jednoduché. Do hry o postup se naopak vrátilo AEK, jenž Zarju přivítá o týden později na svém stadionu.

Hostům se povedl začátek utkání a už v 6. minutě nad svým soupeřem vedli. Livaja kousek od brankové čáry a pod tlakem zpětně přihrával a Muamer Tanković ve správný čas na správném místě z jedničky neomylně zakončil. A Tanković byl dál při chuti a během akce z 15. minuty nechal vyniknout Ševčenka. AEK mělo v prvním poločase značnou převahu a tu dokázalo přetavit v druhý gól. Tanković šikovně posunul balón na rozeběhnutého Petrose Mantalose a ten ještě lépe zakončil pod břevno a zvýšil na 2:0. Až před koncem prvního poločasu si Zarja vytvořila solidní šanci, ale centr Gromova poslal nad branku Kabajev.

Luhansk rozhodně nebyl ve své kůži a AEK toho dokonale využívalo. Domácí kouč se rozhodl na začátku druhé půle sáhnout ke změnám a podpořit ofenzivní snažení přišli Nazaryn a Sayyadmanesh. Nic jako úvodní aktivita Luhansku se nekonala a místo kontaktního gólu přišel další trest.

V 54. minutě zvýšil už na 3:0 Marko Livaja. Hostující útočník si zpracoval dlouhý pas a místo přihrávky se ve vápně pokusil zakončit. Dobře udělal, Ševčenko na jeho prudkou střelu k bližší tyč dosáhnout nedokázal. O výhře Řeků již nebylo pochyb a otázkou zůstávala konečná podoba výsledku.

V 81. minutě se Zarja dostala k jedné z mála šancí a vynikající dělovkou do šibenice snížil Vladyslav Kočerhin. Tento stav vydržel jen několik sekund, protože hned z rozehrávky si seběhl pro kolmici Ansarifard a před brankou dokonal dílo Marko Livaja. AEK Athény zvítězilo v Záporoží nad Luhanskem 4:1 a vrátilo se do hry o postup. Naopak postupové akcie Luhansku povážlivě klesly, po třech bodech má nadále nula bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele