základní skupiny - skupina F, 4. kolo
26.11.2020 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hirving Lozano (© AFP)

Neapol zvládla domácí utkání s Rijekou díky trefám Politana s Lozanem

Neapol si snadno poradila s chorvatskou Rijekou. Doma udržela čisté konto a snad na počest Diega Maradony dvakrát skórovala. Díky tomu vede skupinu o dva body.

Neapol je teď v centru dění. Největší hvězda její historie, božský Diego Maradona, zemřel. Což italský klub samozřejmě hodně prožívá. Dnes stejně jako ostatní týmy nastoupil s černou páskou coby symbolem uctění jeho památky. Mnohem víc ji ale chtěl uctít dobrým výsledkem. V trochu béčkové sestavě se ale domácí zprvu trápili.

Šestá minuta nabídla dlouhý nákop dopředu, balon si po nepříliš povedeném odkopu hostí zpracoval Diego Demme a jeho tvrdá rána proskotačila jen těsně vedle brány. Neapol vědoma si své převahy nikam nespěchala, Rijeka naopak neměla dostatek kvality ani štěstí, aby brankáře Mereta ohrozila nějakou náročnější situací.

Větší množství centrů od domácích obránců sice splnilo svůj účel a dostalo se do vápna, ale to bylo všechno. Až do 41. minuty. V ní totiž Matteo Politano dostal krásný pas ze strany až na zadní tyč, kam si nabíhal. A protože tento ostrý centr nikdo nezastavil, Partenopei vedli před koncem poločasu o jednu branku - 1:0.

Rijeka se ale nevzdávala a ještě ve 44. minutě málem srovnala. Za míčem se hnal Lončar, který si sbíhal z druhé vlny. Balon se k němu snadno dostal a Lončar dokázal vypálit. Brankář Meret ale včas zaskočil a vyrazil míč mimo bránu. Nástup do druhé půle byl z pohledu Neapole hodně pomalý a první větší šanci si Partenopei vypracovali až v 72. minutě.

Po krásném pasu se do rány položil Andrea Petagna a míč z jeho kopačky jen těsně minul tyč! Šanci na druhou branku zahodil o minutu později také stoper Maksimović, jehož rána na zadní skončila nakonec jen v boční síti. Po další minutě už to ale Neapoli vyšlo. Brilantní pas za obranu od Insigneho chytil střídající Hirving Lozano a sám před Nevistićem si bez větších potíží poradil. V nastavení ještě nedal velkou šanci Insigne, jehož ránu z blízkosti brankář Nevistić chytil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johan14

OT, ale dávam do pozornosti všetkým, čo nevideli.

ČT 2 dnes 22.00

Diego MARADONA

Strhující portrét jednoho z nejslavnějších a nejkontroverznějších fotbalistů, který náhle zemřel včera ve věku 60 let. Britský dokument oscarového režiséra Asifa Kapadii

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
YNWA__MSN

10:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele