základní skupiny - skupina D, 2. kolo
29.10.2020 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Pizzi (© AFP)

Benfica vyhrála posedmé v řadě, v Evropské lize přehrála Standard

Estádio da Luz mohli po delší době navštívit v omezeném počtu fanoušci a ti nakonec viděli již druhé vítězství Benficy v Evropské lize. Standard favoritovi tohoto souboje vzdoroval alespoň v prvním poločase, nicméně po přestávce inkasoval tři branky, z toho dvě z penalty, a společně s poznaňským Lechem zůstává v tabulce skupiny D bez jediného získaného bodu.

Domácí stratég Jorge Jesus se musel obejít pro toto klání bez tří obránců, a to ve složení Jean-Clair Todibo, André Almeida a nově také Alex Grimaldo, v defenzivní činnosti však jeho mužstvo nemělo výraznější potíže a udrželo čisté konto. V útoku se každopádně delší dobu nemohlo prosadit, ve finále ale zaúřadovali dvakrát Pizzi a jednou Luca Waldschmidt.

Hostující lodivod Philippe Montanier se svým týmem minulý čtvrtek padl s Rangers a následně v lize taktéž na půdě Sint-Truidenu možná i proto, že jeho kabinu setnula hrozba jménem koronavirus. A stejně jako před týdnem i v tomto případě nemohl do hry poslat Nicolase Raskina, Moussu Sissakoa, Abdoula Tapsobu či Michela Angeho Balikwishu.

Jak už bylo řečeno, lutyšský celek sehrál s Benficou poměrně vyrovnanou partii v rámci prvního dějství. V 16. minutě možná mohl změnit průběžné bezgólové skóre Éverton, avšak na hostujícího gólmana Bodarta nevyzrál, ve 39. minutě se ve slušné pozici objevil Pizzi, jenomže ten neseřídil svou mušku ideálně a nasměroval míč pouze mimo prostor brány.

Až ve 49. minutě přišel na řadu jeden z klíčových okamžiků tohoto měření sil. Diogo Goncalves se svou přihrávkou snažil v šestnáctce uvolnit Waldschmidta, do něj drcnul bránící Bokadi a rozhodčí Letexier nařídil, možná trochu přísně, pokutový kop. K němu se jako exekutor postavil Pizzi, který zkušeně a bez větších obtíží zamířil do protipohybu Bodarta.

V 59. minutě hodlal vyrovnat stav Vanheusden, jeho pokus ovšem zlikvidoval pozorný brankář Vlachodimos, a naopak v 66. minutě As Águias navýšili svoje vedení. Znovu jim ke skórování dopomohla penalta, kterou Letexier nařídil za kontakt ve vápně mezi obráncem Faiem a podnikajícím Nunem Tavaresem, a tu pak tvrdou střelou proměnil Waldschmidt.

Standard nenašel sílu na další reakci. Lisabonský výběr svůj pohodlný náskok podržel až do samotného konce, přičemž ho v 76. minutě ještě navýšil, to když Pizzi z hranice šestnáctky pravačkou parádně skóroval do šibenice. Upravit kosmeticky skóre mohl v 87. minutě Boljević z přímého kopu, avšak balón po jeho zakončení skončil mimo domácí branku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
Seydou Doumbia

3-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele