základní skupiny - skupina B, 2. kolo
29.10.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ohi Omoijuanfo (© AFP)

Molde zvládlo první bitvu s Rapidem a přiblížilo se k postupu

Oba dva čtvrteční soupeři se před důležitým vzájemným zápasem nacházeli ve skvělé formě, nicméně norské Molde bylo na trávníku přeci jen lepším výběrem a díky brance kanonýra Ohiho Omoijuanfa zhruba v polovině druhého dějství zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce skupiny B proto zůstává na druhé příčce s plným bodovým ziskem a před náročným dvojzápasem s Arsenalem si vytvořilo slušnou výchozí pozici.

Naopak rakouský výběr nenavázal na solidní výkon s londýnským gigantem (1:2) a je třetí s nulovým bodovým ziskem, v následujících týdnech tak nutně potřebuje vyzrát na irského outsidera Dundalk. Domácí začali s velkým odhodláním a do vedení se chtěli dostat po necelých dvou minutách, ale Eikrem svou dělovkou z hranice pokutového území těsně minul levou konstrukci.

V 10. minutě hlavičkoval zcela osamocený Brynhildsen a mířil do pravého horního růžku, ale perfektní zákrok vytáhl brankář Gartler a zabránil jisté pohromě. Za dalších osm minut byl poprvé vidět Omoijuanfo, jenomže se svým přízemním pokusem směřujícím k pravé tyči si na famózního strážce branky Rapidu nepřišel. Gartler se opět musel vytáhnout asi deset minut před přestávkou, tentokráte si poradil s razantním projektilem Eikrema.

Hosté mohli z ničeho nic udeřit ve 44. minutě, to totiž zkusil štěstí z dobrých pětadvaceti metrů Ritzmaier a jeho parádní rána se zastavila až o levou konstrukci. Obrázek hry se příliš neměnil ani po změně stran, Molde stále mělo navrch. V 58. minutě znovu podržel vídeňský klub pozorný Gartler, jenž po pohledné přízemní kombinaci protivníka vychytal zblízka aktivního Omoijuanfa.

O čtyři minuty později se sám před poloprázdnou brankou Rapidu zjevil Aursnes, nicméně ve stoprocentní pozici trestuhodně selhal a jeho "lajdácké" zakončení proletělo zhruba metr nad břevnem. Rozhodující moment se zrodil v 66. minutě, kdy skóroval Omoijuanfo. Šestadvacetiletý útočník s nigerijskými kořeny obdržel pobídku do předbrankového prostoru od Haugena a ve skluzu snadno rozvlnil síť. Český rozhodčí Petr Ardeleánu již nemusel ve zbývajícím průběhu řešit žádnou ošemetnou situaci, nic zásadního se totiž nestalo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Hiko

Molde by mohlo zopakovat výsledek z Dundalku

2:1

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
Seydou Doumbia

1-1

Reagovat
Hiko

Jestli dobře koukám, Molde v Evropě naposledy doma prohrálo v listopadu 2015 s Fenerbahce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele