základní skupiny - skupina D, 3. kolo
05.11.2020 18:55 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Lechu Poznaň (© AFP)

První úspěch v Evropské lize pro Lech. Doma zaslouženě skolil bezbodový Standard

Souboj dvou celků, které dosud nezískaly ani bod, dopadl lépe pro Lech, který porazil doma Standard díky jednomu přesnému zásahu Michala Skóraše a dvou gólů od Mikaela Ishaka. Chabou útěchou pro belgický klub, jenž i nadále zůstává na dně tabulky se sedmibodovým odstupem na první dvě příčky, byla vůbec první vstřelená branka Maximeho Lestienneho.

Hosté sice o minulém víkendu přerušili svou sérii tří porážek v řadě, které postupně zaznamenali v duelech s Rangers, v domácí lize proti Sint-Truidenu a pak také s Benficou, jelikož v Jupiler Pro League skolili nejtěsnějším možným způsobem Oostende, na tenhle výsledek ale v Polsku nenavázali. A výrazně si tak přibouchli vrátka k případnému postupu.

Naopak poznaňský výběr výrazně oživil svoje naděje na to, že si zahraje na jaře play-off, přestože bude muset ve druhé polovině hlavní fáze Evropské ligy napravit svoje úvodní prohry s portugalským a skotským protivníkem. Tohle utkání mu vyšlo především kvůli dobrému startu, už po dvaadvaceti odehraných minutách přesně zacílili ve dvou případech.

Ve 14. minutě se zaradoval Lech poprvé. Pedro Tiba na levé straně počkal na správný moment a poté odcentroval do šestnáctky, a protože bránící Gavory jeho pas notně podcenil, na hraně ofsajdu balancující Skóraš z blízkosti hlavou skóroval. A dále se na střeleckou listinu zapsal též Ishak, jenž zužitkoval před prázdnou bránou pohotově Puchaczovu přihrávku zleva.

Standard se dostal na dostřel svému soupeři ve 29. minutě. Ani proti Rangers, ani proti Benfice se mužstvo kouče Philippeho Montaniera v ofenzívě neprosadilo, a muselo si tedy na své premiérové rozvlnění sítě počkat až do této chvíle. Dussenne ještě zakončoval do tyčky, míč se nicméně odrazil do cesty Lestienneho, který neměl žádné problémy s dorážkou.

Ve druhém poločase však svěřenci Dariusze Žurawa velmi záhy skórovali potřetí a svého náskoku se už nevzdali. Znovu zafungovala spolupráce Puchacze a Ishaka, druhý jmenovaný zase perfektně zužitkoval pobídky zleva od svého spoluhráče. Domácí mohli udeřit ještě dvakrát, avšak ani Ishak, jenž mohl zkompletovat hattrick, ani Kamiňski se již neprosadili.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
tlaci

1:0

Reagovat
Akinfeev

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele