základní skupiny - skupina A, 6. kolo
10.12.2020 18:55 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Young Boys (© AFP)

Young Boys utekl hrobníkovi z lopaty

Young Boys Bern porazil v posledním kole základních skupin Evropské ligy CFR Kluž 2:1. Hosté se do vedení dostali v 84. minutě, kdy se trefil Debeljuh, domácí však skóre zázračně v nastavení otočili, když se trefili Nsame z penalty a Gaudino.

První šanci měla Kluž v deváté minutě. Mario Rondón táhl celou akci po pravé straně. Ve vápně mu to sice podjelo, přesto ještě posunul míč na spoluhráče. Jeho pokus byl ale zablokován a domácí gólman zapsal jednoduchý zákrok.

Ve 24. minutě domácí Felix Mambimbi ještě stihl balón na hrací ploše a posílal ho někam na malé vápno, kam si nabíhal Jean-Pierre Nsame. Těsně před ním ale po míči skočil Bălgrădean.

Ve 43. minutě chyběly k úvodní brance jenom milimetry. Jean-Pierre Nsame si naběhl za hostující obranu, avšak prvním dotykem si dal míč daleko. Přesto ještě špičkou míč posunul, jenže gólman zasáhl. Poté však sudí stejně odpískal ofsajd, takže by branka neplatila.

O minutu později šla málem do vedení Kluž. Mario Rondón se dostal do gólové šance a svou střelu mířil mezi nohy gólmana. David von Ballmoos se však blýskl a vyrazil míč alespoň na rohový kop.

V 63. minutě Mário Camora napřáhl na hranici vápna, když David von Ballmoos nic neviděl. Přesto se dokázal na zem dostat včas a míč vyrazil rukou mimo.

Hosté se v 84. minutě prosadili jako první a rázem byli velmi blízko postupu do další fáze Evropské ligy. Mario Rondón sice ve vyložené šanci ještě trefil tyčku. K dorážce ale přispěchal Gebriel Debeljuh, jenž dával do prázdné. Z opakovaných záběrů to vypadalo na ofsajd Debeljuha, jenže VAR nebyl na stadionu přítomen.

V 90. minutě se však začaly dít pro hosty hororové věci. Cristian Bălgrădean totiž ve výskoku netrefil balón, místo toho jen dal pěstí svému soupeři. Za svůj zákrok viděl červenou kartu, Bern navíc kopal penaltu. Míč si na penaltový puntík postavil Jean-Pierre Nsame, který se trefil přesně k tyči. Grzegorz Sandomierski sice vystihl směr jeho střely, ale nedosáhl na ni. V tuto chvíli už zase postupoval Bern.

Tím však nabitý závěr nekončil. Jean-Pierre Nsame si totiž úplně neporadil s napadáním soupeře, kterého nepříjemně sestřelil zezadu a dostal červenou kartu. Oba celky dohrávaly v deseti.

Všichni hosté se v šesté nastavené minutě vrhli do útoku, jenže poté stačilo jedno propadnutí a domácí si postup pojistili. Meschak Elia táhl akci dva na nikoho. Míč následně posunul na Gianlucu Gaudina, který uklízel do prázdné.

V úplném závěru přibylo ještě jedno vyloučení. Damjan Djoković si o něj hodně koledoval, evidentně rozhodčímu řekl, co si o něm myslí. Ten zůstal úplně klidný a ukázal mu rovnou červenou kartu.

Skupinu A vyhrál se třinácti body AS Řím, následuje druhý Bern s deseti. Třetí Kluž a poslední CSKA Sofia končí Evropskou ligu s pěti body.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
oli9

v 92 minutě jsem koukal na livesport a říkal jsem si jak to Švýcaři zpizdili

Reagovat
Stannis Baratheon

rozhodčí jim dobře pomohl no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele