základní skupiny - skupina F, 2. kolo
29.10.2020 21:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Albert Gudmundsson a Teun Koopmeiners (© AFP)

Alkmaar si pohrál s Rijekou a ve skupině F zůstává stoprocentní

Alkmaar navázal na úvodní senzační výhru s italskou Neapolí a nyní bez větších potíží zdolal největšího outsidera skupiny F z chorvatské Rijeky, které se naopak po druhé porážce v řadě výrazně vzdálil postup do jarní fáze Evropské ligy. AZ se nachází na první pozici s plným bodovým ziskem a před vedoucím celkem španělské ligy Realem Sociedad i italskou Neapolí si vytvořilo tříbodový náskok. O svém vítězství rozhodlo již v prvním poločase.

Oproti ligové scéně na té evropské znovu neselhalo, HNK již dokázalo pouze snížit zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Domácí se dostali do vedení ze své první vážnější možnosti po necelých šesti odehraných minutách, kdy vracející se Velkovski poslal k zemi unikajícího De Wita a ruský rozhodčí Ivanov ukázal na penaltový puntík. Míč si vzápětí postavil tradiční exekutor Teun Koopmeiners a měl přesnou mušku.

Svůj přízemní pokus usměrnil doprostřed branky a brankář Nevistić na nečekané provedení nestačil zareagovat. Rijeka přeci jen mohla z ničeho nic srovnat krok ve 12. minutě, jenomže po přizvednutém centru z levého křídla selhal nabíhající Andrijašević, kterého famózně ve výskoku vychytal gólman Bizot. Svěřenci trenéra Arneho Slota přidali svou druhou trefu přesně po dvaceti odehraných minutách, to totiž skóroval Albert Gudmundsson.

Třiadvacetiletý islandský záložník převzal vynikající přihrávku od Midtsjøa a sám před Nevistićem si věděl rady, svou střelu přesně usměrnil do levého spodního rohu. Favorit mohl přidat třetí uklidňující trefu už ke konci úvodního dějství, ale zakroucenou ránu Švéda Jespera Karlssona brilantně vyrazil hostující brankář. Domácí vlétli s velkým odhodláním také do druhého poločasu a po šesti odehraných minutách přeci jen přidali třetí branku.

Karlsson si po dalším skvělém nákopu Midtsjøa naběhl do šestnáctky protivníka a pak přesnou levačkou zamířil přímo k zadní tyči. V 60. minutě se podruhé v tomto klání prosadil Gudmundsson, tentokráte se ocitl ve volném prostoru díky fenomenálnímu pasu Koopmeinerse z levé strany a míč z první usměrnil k bližší konstrukci. Hosté se od tohoto okamžiku přeci jen lehce osmělili a o dvanáct minut později alespoň kosmeticky upravili výsledek.

Sandro Kulenović převzal na hranici ofsajdu centr Lončara a tváří v tvář proti Bizotovi chladnokrevně zavěsil pod břevno. Následně na opačné straně nezkompletoval hattrick Gudmundsson, jenž na balón nedosáhl o centimetry, asi deset minut před závěrečným hvizdem se opět vytáhl Nevistić proti dělovce Wijndala.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
Seydou Doumbia

2-1

Reagovat
AjaxFans

3*0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele