základní skupiny - skupina G, 4. kolo
26.11.2020 18:55 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Artem Gromov (© AFP)

AEK nestačil na Luhansk a postup se mu vzdálil

První body v základní skupině Evropské ligy si připsali fotbalisté Luhansku. Ti vyhráli na hřišti AEK Atény 0:3, přičemž všechny branky vstřelili po pauze. Jmenovitě to byli Gromov, Kabajev a Jurčenko.

První poločas se nesl ve znamení nudy, když ani jeden z gólmanů nemusel chytat žádnou střelu. Největší vzrušení přišlo hned ve čtvrté minutě, kdy domácí Livaja po standardní situaci nastřelil tyč.

Po přestávce už toho bylo k vidění mnohem víc akce. V padesáté minutě předvedl zbytečný faul Šachov, který trefil protihráče ve výskoku loktem a po zásluze uviděl žlutou kartu. A jelikož to byla v utkání již druhá, musel odejít do sprch.

Trvalo to asi deset minut, než Zarja tuto hloupost potrestala. Od levého rohového praporku přiletěl do malého vápna centr, který gólman vyboxoval jen pod sebe, odkud Arťom Gromov snadno dorazil do prázdné brány.

Čtvrt hodiny před koncem hosté své vedení zdvojnásobili. Na hranici pokutového území si skvělým způsobem navedl míč na střelu Vladyslav Kabajev, který následně vypustil projektil svou levačkou a přesně ke vzdálenější tyči skóroval.

Po pětaosmdesáti minutách hry se domácí dopustili faulu v pokutovém území, což neuniklo zraku sudího, jenž nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Vladlen Jurčenko, jenž s naprostým přehledem proměnil a zpečetil na konečných 0:3.

Oba týmy tak zatím získaly body jen za úspěchy ve vzájemných zápasech, v tabulce tak výrazně zaostávají. Zatímco ony mají na kontě tři body, druhá Braga jich má sedm a první Leicester je mimo dosah na desíti. Trochu ve výhodě je AEK, který hned příští týden přivítá Bragu na svém hřišti a může se dotáhnout na rozdíl jednoho bodu.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Sotuen

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

To je po všetkých stránkach hrôza tí Gréci ako na reprezentačnej, tak na klubovej scéne...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele