1/16 finále - odvety
22.02.2018 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Zenit třema góly srazil Celtic na kolena a v klidu postoupil

Zenit Petrohrad doma vyzrál na skotský Celtic, který si sice z prvního zápasu do Ruska přivezl jednogólový náskok, zápas však zcela nezvládl a po prohře 0:3 v Evropské lize končí. Vítězný gól vstřelil bývalý kmenový hráč Chelsea, Branislav Ivanovič.

Do první šance zápasu se Zenit dostal již v 7. minutě, kdy Paredes střílel zpoza vápna a de Vries a brankář Celticu de Vries vyrážel na roh. Právě po následném rohu šel Zenit v 8. minutě do vedení, neboť na centr si naběhl srbský obránce Branislav Ivanovič, který míč hlavou bezpečně usměrnil do de Vriesovy brány. Z pohledu celého dvojzápasu bylo tedy vyrovnáno.

Ve 13. minutě se dostal do obrovské šance po chybě hostů v rozehrávce Kokorin, který v situaci, kdy byl sám před bránou, trefil pouze de Vriese. Po necelé půlhodině hry šel Zenit do dvougólového vedení. Po přihrávce Zabolotného napřáhl k dalekonosné střele Daler Kuzjajev, střelu de Vries nedokázal chytit a Zenit slaví druhý vstřelený gól zápasu. Celticu však stále k postupu stačilo vstřelit pouhý jeden gól.

První poločas byl již dohrán v klidu a k žádné další stěžejní situaci v něm nedošlo. Další důležitý moment přišel až v 61. minutě, kdy do vápna Celticu centroval Ivanovič a jeho střelu sklepl do odkryté části brány Kokorin. Zenit již od gólu Kokorina věděl, že má postup do osmifinále Evropské ligy na dosah a začal praktikovat defenzivnější styl hry.

Mezi 67. a 69. minutou se Celtic dostal do dvou obrovských šancí, ale gólem neskončila ani přízemní střela Oliviera Ntchama, ani střela z úhlu Thomase Rogice. Zenit Petrohrad tedy po prohře z úvodního zápasu nakonec bere postup do osmifinále po spravedlivém vývoji zápasu, přičemž Celtic zahrozil až ve chvíli, kdy Zenit zatáhl obrannou řadu.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele