základní skupiny - skupina K, 1. kolo
14.09.2017 21:05 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

Nice v Belgii vyprášilo Waregem pěti góly

Po mizerném vstupu do nové sezony se v posledním týdnu OGC Nice rozjíždí znovu na plné obrátky. Tým Luciana Favreho totiž v sobotním ligovém zápase deklasoval obhájce francouzského titulu Monaco v poměru 4:0 a nyní v prvním kole skupinové fáze Evropské ligy rozdrtil i belgické Zulte Waregem, na jehož půdě Nice triumfovalo výsledkem 5:1. Základ drtivé výhry položila již úvodní půlhodina, kdy se dvakrát trefil Plea a jednou Dante, jež po změně stran doplnili Saint-Maximin s Mariem Balotellim. Snížení domácího Leyi bylo pouze kosmetickou úpravou...

Na úvod je potřeba podotknout, že hostům přálo vždy potřebné štěstí. Hned první gól po zahajovací čtvrthodině, který vsítil Alessane Plea, totiž na cestě do brány nabral výraznou změnu trajektorie kvůli nešťastné teči bránícího hráče a brankář Leali se tak natahoval marně. To na druhém zásahu čtyřiadvacetiletého útočníka o pár minut později již nic šťastného nebylo, Plea tentokrát zakončil parádní protiútok po finální přihrávce Pierra Lees Meloua neméně strhující ranou do horního růžku.

Ani brzké dvougólové vedení ale hráčům Nice nestačilo a v osmadvacáté minutě si do druhé půlě vylepšili postavení ještě jedním zásahem. Propadnuvší rohový kop na zadní tyči zaskočil bránícího De Sarta, jenž místo odkopu míče do bezpečí připravil nešikovným zpracováním palebnou pozici pro Danteho a brazilský kapitán Nice se ranou z hranice malého vápna nemýlil.

Hosté se možná luxusním tříbrankovým náskokem o přestávce nechali ukolébat, z čehož je Waregem rázně probral pouhých třicet vteřin po změně stran. Defenzivě Nice totiž pláchl Peter Olayinka, jemuž sice stihl skočit pod nohy brankář Cardinale, jenže míč vyrazil pouze do nohou nigerijského útočníka, a tak míč nadále směřoval do prázdné branky. Před dobíhajícím Dantem jej pak stihl napálit do sítě Aaron Leya a alespoň na chvíli zvedl náladu domácímu publiku.

Průběžný stav 3:1 vydržel do devětašedesáté minuty, kdy hosté podnikli další rychlý brejk do otevřené obrany soupeře a Alain Saint-Maximin po Balotelliho pobídce povedenou přízemní ranou trefil míč přesně k zadní tyči. Pět minut nato se pak italský forvard proměnil z nahrávače ve střelce, když těžil z výtečného individuálního průniku Souqueta a zbyla pro něj snadná úloha obstřelit brankáře Lealiho popáté. Nice tak podruhé za sebou zvítězilo rozdílem čtyř branek a do nedělního ligového kola na půdě Rennes pojede s patřičným sebevědomím.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Theft90

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele