čtvrtfinále - odvety
12.04.2018 21:05 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Salzburg fantasticky otočil zápas s Laziem a postupuje

Salzburg to dokázal! Ačkoli vstupoval do utkání s Laziem s mankem dvou branek a navíc dnes prohrával, dokázal ve druhém poločasu utkání otočit. V rozmezí pouhých čtyř minut totiž dokázal skórovat třikrát a Římany poslal domů zostuzené.

Salzburg musel doma pořádně zabrat a navrch doufat v menší zázrak, neboť z Říma si přivezl porážku 4:2. Sestava načala utkání prakticky totožná, takže do Lazia se pustili hráči jako Walke, Ulmer, Haidara, Berisha nebo Hwang s Dabburem. Lazio tak trochu spoléhalo na první utkání, ale přesto trenér Inzaghi nasadil opěrné body svého systému. De Vrije, Parola, Milinkoviće-Saviće nebo Immobileho s Albertem.

Velkou hrozbou pro Italy a jejich pověstnou obranu měl být především útočník Munas Dabbur. A bylo znát, že by dnes hodně rád odlehčil svému týmu a prosadil se. Svým pohybem si neustále říkal o míč a dělal hostům problémy. V prvních minutách ale přes velkou snahu panovalo na hřišti spíš hodně nervozity a nepřesností.

Ani ze strany Lazia se nejednalo o nějak ofenzivní podívanou, což bylo vzhledem k prvnímu utkání docela pochopitelné. Že by se diváci dočkali kvalitní podívané, která by je zvedala ze sedaček, to ani náhodou. Snad až po třiceti minutách se ke střele dostal Ciro Immobile, jenže jeho snahu zlikvidovala domácí obrana.

V poslední šanci první půle se opět zjevil útočník Ciro Immobile, kterého ale bravurním zákrokem na poslední chvíli vychytal brankář Walke. První poločas se stal minulostí a diváci byli nejspíš rádi. Asi nikdo pak nečekal, jaké strhující drama přinese poločas druhý. Hostující Lazio začalo aktivněji a brzy se dočkalo vedení.

Deset minut po změně stran se totiž do šance opět prohnal Ciro Immobile, který se v podobných situacích cítí jako ryba ve vodě. Jeho přesně umístěnou střelu na zadní tyč už brankář Walke chytit nedokázal. S nadějemi domácích to v tu chvíli vypadalo hodně bledě.

Jenže domácí Salzburg předvedl famózní obrat. Vše načal pouhou minutu po inkasované brance Munas Dabbur, jenž narážečkou přešel přes obránce Lazia a krásným lobem překonal Strakoshu!

Římské Lazio hrálo nerozhodně a naprosto mu to vyhovovalo. Navíc trenér Inzaghi stáhl Milinkoviće-Saviće. Pouhé tři minuty poté toho ale možná litoval. Amadou Haidara totiž napřáhl ke krásné ráně ze zhruba třiceti metrů a jeho projektil zapadl přesně k tyči.

Za další dvě minuty se opařené Lazio dočkalo trestu za svou přílišnou pasivitu. Obrana Lazia už se zřejmě viděla v derby, protože absolutně nepohlídala míč od Ćalety-Cara. Na ten si naběhl mladík Hee-Chan Hwang a dokázal propálit brankáře Strakoshu! Nepochopitelný výpadek Lazia potrestali domácí ještě jednou, když se po rohovém kopu hlavou prosadil nehlídaný obránce Stefan Lainer!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Houfi

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1,ale pouze o gól.

Reagovat
Spasitel

Krása Salzburg vyhrajú to celé

Reagovat
Stannis Baratheon

To Lazio jsou fakt osstudy

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva SS

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem to, to je ten Salzburg taky dobry ci Lazio take zle?

Reagovat
Pipo123

60 minút sme im skoro nič nedovolili, úplne mali zápas pod kontrolou, len potom prišlo niečo čo nedokážem pochopiť, kolaps a 3 góly behom pár minút, sa potom zosypali ako malé deti

Reagovat
smazaný uživatel

A to maju taky dobry tim? Lebo si nepamatam, ze by niekedy predtym Salzburg vedel porazat timy ako Dortmund ci Lazio. Pripominaju mi Lipsko, museli nakupit dost kvalitnych hracov zrejme. Ale skoda Lazia, mohli to byt dalsie golove hody, dufam vo finale Marseille-Arsenal, to by bola parada.

Reagovat
Pipo123

Neviem, herne ma nepresvedčili, no dali 6 gólov, tak asi musia mať nejakú kvalitu

Reagovat
smazaný uživatel

cim to asi bude... ze ti pripominaji Lipsko... ze by RB?

libi se mi celkova koncepce RB a propojeni Salzburku s Lipskem

jinak Salzburk ma ted dobryho trenera... kterej prosel vsema mladeznickyma celkama - takze dalsi za koncepci + maji dobrou formu... staci podivat na poslednich 15 zapasu

Sazlburk s trochou stesti ma letos na celkovou vyhru v EL - ani ten Arsenal a Atletico nejsou neporazitelni... coz ukazalo CSKA a Sporting - a to je Salzburk momentalne vys

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Kukni na transfery za posledni roky, tam je penez i bez Red Bulli, protoze maji promakany scouting a solidni koncepci. Po letech bez nejakeho schema se ten klub nasel a vytahuje nezname kluky a dela z nich top hrace viz Upamecano, Keita, Soriano, Kampl, Mane, Berisha. K to u jeste pridej super dorostence jako Caleta-Car, Xaver Schlager (mega talent), Haidara a vyjde to z toho semifinale EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Presne, úplny súhlas, po tých úvodných rozpačitých rokoch našli po príchode Rangnicka tú koncepciu. Ten scouting a práca s mladíkmi sa mi páči, teraz sa celkom dobre ukazuje i ten Hannes Wolf, ktorý bol na začiatku sezóny “povýšený” z Lieferingu... Taktiež majú dobrého trénera, ten Rose je podľa mňa super, túto sezónu sa mu so SBG fakt darí, tú minulú s U19 vyhral UEFA Youth League... V lige ich kvôli dominancii moc nemusím, ten titul každoročne prajem Sturmu, ale v EL ma teraz celkom chytili, tak im fandím.

Reagovat
10

to si psal i po minulým zápase, když jsem to po tom průběhu četl, tak jsem přesně věděl, že to nakonec dojebete...

Reagovat
Pipo123

Presne, ja po dnesku neviem ci chcem aby sme uhrali LM, ked Vidis nase zapasy tak mame dve tvare, dokážeme hrat pozorne, agresivne, zodpovedne (zapasy proti Juve, AC, Interu atd) a potom dokážeme predviesť totalne výpadky a ze to nebolo po 1x v tejto sezone. V minulosti sme sa smiali AS za hru v LM, ale toto Lazio by tam dostavalo asi ine facky...

Reagovat
smazaný uživatel

Hahahaha

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
REPLIKATOR

Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole

Reagovat
olis

Reagovat
Ragazzo d'oro

Lazio

Reagovat
ADM

WTF

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
10

Lazio se inspirovalo AS a Juventusem tak nějak po Lazialsku

Reagovat
VanKun88

Škoda Lazia, sympatický manšaft.

Reagovat
Kincl

A to měl Salzburg kopat ještě pentli

Reagovat
Pipo123

A to mali Laziu za stavu 1:1 uznať gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele