základní skupiny - skupina K, 2. kolo
28.09.2017 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

OGC Nice - SBV Vitesse 3:0

Nice se doma ukázalo v parádní formě a poradilo si s návštěvou z Nizozemska bez jakýchkoli potíží. Velký podíl na jasné výhře 3:0 měl domácí záložnk Alassane Pléa, který se do sítě brankáře Pasveera z Vitesse trefil hned dvakrát.

Allianz Riviera přivítala nizozemský celek Vitesse velmi vřele a doufala v ofenzivní podívanou. Kádr na to domácí měli skvělý, protože se do základní sestavy vměstnali hráči jako Souquet, Dante, Jallet, Saint-Maximin, Koziello, Seri, Pléa nebo Balotelli. Hosté spoléhali především na útočnou trojku Rashica, Matavž a Linssen.

Brankář Remko Pasveer nemusel v úvodu zápasu řešit mnoho starostí, protože většina akcí domácí ekipy končila mimo bránu po nepřesných střelách, popřípadě je zlikvidovala obrana před Pasveerem. Ve 13. minutě se sympaticky a rychle hrající hosté dostali do zajímavé akce. Mladý útočník Rashica nalezl v druhé vlně čekajícího Foora, jenž se protáhl okolo Seriho a po pečlivém zamíření pálil těsně vedle tyče!

Hosté sice hráli velmi zajímavý fotbal, ale neefektivita je stála příliš mnoho. O dvě minuty později se totiž Nice dostalo k zahrávání rohového kopu, odkud se snesl balon na vyskakujícího obránce Danteho. Ten balon prodloužil za sebe, kde stál zapomenutý záložník Alassane Pléa, který balon už bez potíží dopravil do sítě - 1:0 pro domácí celek!

Ten mohl v rychlém sledu přidat další branku, neboť se míče zmocnil Allan Saint-Maximin a postupoval s ním na bránu gólmana Pasveera. Jeho projektil by dost možná zapadl do sítě, kdyby jej na poslední chvíli netečoval mimo nebezpečí obránce Alexander Büttner. S dalším sólem byl na řadě dalším mladík, Pierre Lees Melou. Ten se nakonec prodral až do vápna, jenže v pádu brankáře Pasveera nepřekonal!

Ke konci první půle se ještě několikrát snažil dostat se dost blízko Pasveerově bráně Mario Balotelli, jenže na toho si hosté dávali velmi dobrý pozor, takže nikdy neměl mnoho času ani prostoru. Když už se hosté viděli v šatnách, obrovskou chybu vyrobil Serero. Jeho nahrávku totiž vystihl rychlík Allan Saint-Maximin, který přeběhl přes více než půl hřiště a před vápnem vypálil. Brankář Remko Pasveer se sice natahoval, ale ne dostatečně - 2:0 pro Nice.

Druhá půle začala v mnohem mírnějším tempu. Před hráči Vitesse stál náročný úkol poprat se se ctí o lepší výsledek a domácí si toužebně představovali, jak hosté otevřou hru. Toho by samozřejmě mohli jejich rychlí hráči využívat. Nic z toho jsme ale neviděli. Vlastně jsme chvíli neviděli nic doslova, protože zhasla světla na celém stadionu. Ani po jejich opětovném nahození jsme se ale nedočkali nijak závratného zlepšení hry.

Po hodině hry se postavil k nařízenému volnému přímému kopu Milot Rashica, který je známý svou kopací technikou. Nyní ji ukázal v plné parádě, jenže jeho zakončení zastavilo břevno! Dvacet minut před koncem hry dostal Jean Michaël Seri přihrávku od Jalleta a vypálil těsně vedle. Výsledek ještě v samém závěru upravil opět mladík Alassane Pléa, který sedm minut před koncem proběhl do vápna, narazil si balon se střídajícím Srarfim a prostřelil brankáře Pasveera!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ignor24

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele