základní skupiny - skupina I, 3. kolo
19.10.2017 19:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Torku Arena, Konya

Reportáž

Konyaspor - Red Bull Salzburg 0:2

Fotbalisté Salzburgu potvrdili úlohu favorita na půdě tureckého Konyasporu a po vítězství 2:0 se výraznou měrou přiblížili k postupu do jarní fáze Evropské ligy. Po třech odehraných zápasech mají na kontě sedm bodů a jsou v čele tabulky o bod před francouzským Marseille, na svého čtvrtečního protivníka disponují náskokem čtyř bodů. Konyaspor je tak v tabulce na třetí pozici se třemi body a výrazně si zkomplikoval šance na další účinkování.

Utkání bylo, co se týče statistik, vyrovnané, ovšem hosté se dostali do vedení z první vážnější akce už po pěti minutách hry. Po krásné kolmici na levou stranu převzal balón Ulmer a poslal zpětnou přihrávku do pokutového území. Míč následně propadl až na kopačku Fredrika Gulbrandsena, který před hranici brankového území bez větších potíží rozvlnil síť. Domácí mohli okamžitě odpovědět o čtyři minuty později.

Ali Sahiner se ocitl v jasné pozici, jenže sám před brankářem Walkem neuspěl, ten proti němu předvedl fantastický zákrok. Salzburg od tohoto momentu opět přitlačil a snažil se hrozit hlavně ze střední vzdálenosti. Po čtvrthodině hry napřáhl ke střele Munas Dabbur a jeho projektil letěl jen o několik decimetrů nad horní tyčku. Od tohoto momentu se rakouský výběr soustředil na pozornou defenzivní práci, soupeře téměř k ničemu nepouštěl.

Až do konce úvodního dějství se obrázek hry příliš nezměnil, hosté se k Walkemu téměř nepřiblížili a pouze vyčkávali. Stejnou taktiku vyznávali také po změně stran a nakonec se dočkali druhého uklidňujícího gólu zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Prsty v tom měl především brankář Konyasporu Kirintili, jenž se nedohodl se spoluhráčem a poté váhal s rozehrávkou tak dlouho, až ho obral Minamino.

Teprve dvaadvacetiletý japonský útočník pak prokázal dobrý přehled v pokutovém území a vymyslel rychlou přihrávku na levou stranu pro Dabbura, který s naprosto chladnou hlavou trefil prázdnou branku. Ve zbývajících minutách se duel pouze dohrával, turecký klub se již na nic nezmohl. Odveta je na programu za čtrnáct dní v Salzburgu a vzhledem k tomuto střetnutí je o velkém favoritovi na vítězství jasno.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
waynemarkrooney

*1:0 oprava

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele