1/16 finále - odvety
22.02.2018 19:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev postupuje, ačkoliv ani v odvetném zápase nedokázalo Atény porazit.

Po remíze 1:1 z prvního zápasu v Aténách remizovali oba soupeři i v Kyjevě, tentokrát bezbrankově a dál jde tedy díky pravidlu venkovních vstřelených gólů právě kyjevské Dynamo. V odvetném zápase bylo Dynamo šťastnějším týmem, neboť více šancí si vybudovaly Atény.

Do zápasu, v němž byli favoritem domácí, vstoupil lépe řecký AEK. Již v šesté minutě si totiž tým z hlavního města Řecka vybudoval první velkou šanci zápasu. Sergio Araujo se ocitl sám před brankářem Bojkem, nakonec však trefil pouze jeho nohy. Ve 24. minutě kopal Bakasetas z AEK volný přímý kop, který domácí brankář Bojko jen s problémy vyrážel na rohový kop.

Třetí velkou šanci zápasu si Atény připsaly v 50. minutě a v celém zápase byly jednoznačně aktivnější. V 50. minutě napřáhl k jedovaté střela zpoza vápna Galanoloupoulos, domácí však opět skvělým zákrokem podržel Bojko. Atény znovu zahrozily hned z následného rohového kopu, Šodžáí však po zmatku v pokutovém území netrefil prázdnou bránou a vysloužil si vyčítavé pohledy svých aténských spoluhráčů. O necelé dvě minuty později si první velkou šanci zápasu vypracovalo také Dynamo. Moraes se představil nádhernou individuální akcí, během níž obehrál několik obránců hostů a líbivým padáčkem přehodil i brankáře Barkase, z brankové čáry však míč na poslední chvíli vykopával Bakakis.

V 63. minutě jsme byli svědky poslední velké šance zápasu, a to když Christopodulopulos střílel z velké dálky, Bojko vyrazil pouze před sebe a domácí obrana měla velké problémy s odklizením míče. Závěr zápasu byl již poklidný a Dynamo Kyjev si pohlídalo bezbrankovou remízu. Hráči Dynama mohou být vděční především brankáři Bojkovi, který domácí zachránil minimálně od dvou jistých gólů.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2:1 a bude se vylučovat

Reagovat
Elliasson

Ou, to co AEK zahodil.

Reagovat
Seydou Doumbia

Závěr vyhrocený škoda te redky.

Reagovat
HullCity

Neskutečná bída...dostat jiný tým,tak žádné osmifinále nebude...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele