základní skupiny - skupina D, 5. kolo
23.11.2017 21:05 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

AEK Atény - NK Rijeka 2:2

Chvílemi už to vypadalo s AEK hodně bledě, ale řecký klub zabral a doma proti Rijece ještě stihl vybojovat remízu 2:2. Řekové přitom s chorvatským celkem prohrávali 0:2. Skupinu už s předstihem vyhraje AC Milán a zbývající tři týmy se ještě poperou o druhé postupové místo, přičemž Aténám bude stačit ve Vídni uhrát bod.

Aby si Rijeka uchovala možnost postupu, potřebovala v Aténách uspět a hosté se toho rozhodně nezalekli. Místní obecenstvo nepříjemně zaskočili už v 9. minutě, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Acosty a Alexander Gorgon ještě balón rovněž hlavou prodloužil do sítě. AEK bylo hodně opařené a Rijeka toho chtěla využít co nejrychlejším druhým gólem. Po dalším rohu hlavičkoval do břevna Elez.

Nájezdy na branku gólmana Anestise neustávaly a ve 26. minutě si domácí úspěšně vykoledovali druhý gól. Vranjes špatně odhlavičkoval balón, kterého se následně zmocnil Alexander Gorgon a druhou brankou zajistil Chorvatům už dvougólový náskok. AEK vstoupilo do zápasu velmi špatně a dlouho se nemohlo dostat do tempa. Až na sklonku poločasu se domácím povedlo snížit a to se ukázalo být jako klíčové. Sergio Araujo se zjevil za hostující obranou a uklidil pas Bakakise do sítě.

O přestávce byla nejspíše v šatně AEK velká bouře, protože domácí začal tým po změně stran jako vyměněný a v 55. minutě se po standardní situaci dočkal vyrovnání. Špatný odkop potrestal Lazaros Christodoulopoulos a bylo to 2:2. Atény měly ještě spoustu času s výsledkem něco udělat a Araujo měl tři velké tutovky, ale ani jedna neskončila brankou. To domácí muselo mrzet, protože konečná remíza 2:2 jim jistotu postupu do další fáze zatím nedává.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
mstain

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele