základní skupiny - skupina D, 4. kolo
02.11.2017 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Milán se v Aténách netrefil ani jednou, Montella cítí konec

Trenér Vincenzo Montella neprožívá ideální chvíle a dnes mu jeho hráči opět moc nepomohli. Z Atén si totiž Rossoneri vezou jen remízu bez branek, která herně ani výsledkově neodpovídá představám fanoušků ani vedení. AC znovu ukázalo, že se trápí a že jeho krize není náhodná, naopak domácí slaví cenný bod proti slavnému soupeři.

Hosté byli velkými favority, protože chtěli jednak pomoci svému trenérovi a jednak ukázat, že mají opravdovou kvalitu na evropské poháry. Po skvělém začátku ligy ale uapdají do stále větší krize. A to přesto, že na hřišti byla všechna známá jména jako Donnarumma, Musacchio, Bonucci, Romagnoli, Borini, Montolivo, Calhanoglu, Rodriguez nebo André Silva. Domácí se oprávněně obávali útočné kvality.

Ta se ale nakonec neukázala. Hodně opatrný úvod pomalu přecházel v hodně opatrné až nezáživné utkání, které zejména ze strany hostí bylo zklamáním. Po standardní situaci pálil zajímavě domácí obránce Rodrigo Galo, míč ale poslal těsně mimo. A domácí nepřestávali. Do velké šance se dostal také Hélder Lopes, gólman Donnarumma jeho ránu ale bravurně vyrazil mimo!

Když už se na druhé straně po nějakých dvaceti minutách dostával k balonu André Silva, velký talent portugalské kopané zpracoval balon rukou a nemohl tak v zajímavě se rodící šanci pokračovat. To vlastně demonstrovalo akce celého AC. Zatímco domácí hráli aktivně a velmi jednoduše, hosté se trápili v přechodové i finální fázi víc než bývá zvykem. Trenér Montella sice dostal od vedení podporu, ale ta umí být hodně vrtkavá.

Domácí hráči v závěru první půle ještě zahrávali jeden rohový kop, míč se posléze dostal k již jednou zakončujícímu obránci Galovi, jenže jeho technický pokus minul s brankářem Donnarummou také celou jeho bránu! Moc příjemně asi v šatně hostí nebylo, protože takto nekompaktní a opatrný výkon AC nepodává ani v lize. A navíc, trenérovi Montellovi jde kromě cti také o práci.

I proto se do druhého poločasu podíval mladík Suso, který se svýma nohama umí zázraky. Nahradil neviditelného Cutroneho, který také postupem času upadá v zapomnění. Montolivova rána z větší vzdálenosti byla zablokována ochotnou obranou domácích, další ránu zkušeného středopolaře zastavila vzdálenější tyč, na kterou zkušený Riccardo Montolivo svou střelu nasměroval!

Postupem času se diváci nudili stále víc a víc, zatímco hráči toho byli schopní vyprodukovat méně a méně. Turecký záložník Hakan Çalhanoğlu kopal rohový kop hostujícího celku dobře, ale nikdo z jeho spoluhráčů na míč nakonec nedosáhl. Žádná energie, žádná chuť a žádný nápad. To byl AC Milán dnes večer. Mohl navíc inkasovat, protože po rychlém protiútoku vystřelil Johansson, bránu soupeře ale netrefil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele