základní skupiny - skupina A, 6. kolo
08.12.2016 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

United přestáli ukrajinskou zimu bez úhony a po výhře 2:0 postupují dále

Ani nepříjemné počasí s trávníkem tvrdým jako žula nakonec nezabránily tomu, aby Manchester United potvrdil na Ukrajině roli favorita a po výhře nad Zarjou Luhaňsk si zajistil postup do vyřazovací fáze Evropské ligy. O všechny góly hostí se po změně stran postaraly letní posily Henrik Mchitarjan a Zlatan Ibrahimović, díky nimž družina Josého Mourinha zvítězila 2:0 a ze skupiny A jde dále z druhého místa za vedoucím Fenerbahce.

United v promrzlé Oděse vstoupili do utkání slibně, ovšem první šance připadla domácím. Brankář Sergio Romero se musel hned v desáté minuty vytáhnout proti ráně Kharatina a poté přihlížel, jak dorážka Petriaka končí pouze na boční síti jeho branky. Na opačné straně pokoušel štěstí Paul Pogba, ovšem svou střelu zpoza šestnáctky poslal těsně vedle. Zbytek první půle již příliš fotbalové krásy nenabídl a neurovnaná podívaná byla přerušena poločasovým odchodem do kabin za bezbrankového stavu.

Hned dvě minuty po změně stran se už ale Manchester za svou územní převahu přece jen dočkal kýženého průlomu skóre. Svůj vůbec první gól v rudém dresu si připsal Henrik Mchitarjan, a to po individuální akci, kterou letní posila z Borussie Dortmund chladnokrevně zakončila přízemní ranou k tyči. Hosté i po zisku vedení kontrolovali hru a Zlatanu Ibrahimovićovi hned v několika případech nescházelo k tomu, aby náskok United zdvojnásobil.

To se nakonec švédskému forvardovi podařilo, ovšem ještě předtím v třiasedmdesáté minutě předvedl Romero druhý důležitý zákrok večera, jímž zastavil po přímém kopu domácích Sivakovovu hlavičku a udržel tak čisté konto. Dvě minuty před koncem pak jakékoli pochyby o vítězi utkání ukončil Zlatan Ibrahimović, jehož vyslal povedenou přihrávkou do samostatného úniku Pogba. a vytáhlý útočník již tentokráte nezaváhal.

United tak zvítězili s přehledem v poměru 2:0 a zahrají si evropské poháry i na jaře, kam ze skupiny A postupují z druhého místa za vedoucím Fenerbahce. Luhaňska se naopak s letošním působením v Evropské lize tímto nepříznivým výsledkem loučí.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (111)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Ragnar Lothbrok

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
HullCity

United se sice venku vůbec nedaří,ale i s mladíky to bude na Zorju stačit.Už remíza by byla obrovským šokem.

Reagovat
HullCity

Celkově bych vystoupení Zorji v EL nehodnotil jako ostudné,ale upřímně,proti Feyenoordu jsem čekal alespoň výhru doma.No,pokud se i v příští sezoně dostanou do skupin,budu doufat v lehčí týmy jako např.měl letos Šachtar.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Zoltan

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra pro Zorya

Reagovat
Kostomlat

jestli to píská Příhoda, tak by se mělo odkládat, ne?

Reagovat
Manik...

Nedivil bych se

Reagovat
MySch017

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Manik...

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Busby babes

Starting XI vs Zorya: Romero, Young, Bailly, Rojo, Blind, Pogba, Herrera, Mkhitaryan, Rooney, Mata, Ibrahimović

Bailly po zraneni na takovem povrchu, to nevim jestli je dobrej napad. A misto Younga bych tam radsi TFM, ale tak co uz no...

Reagovat
iamek

Ostuda, ze v sestem zapase v takove skupine musime hrat temer v plne palbe.

Reagovat
Busby babes

asi nema cenu brecet nad rozlitym mlikem. ostuda bude pokud se nepostoupi.

Reagovat
iamek

Uprimne by me to ani neprekvapilo

Reagovat
Busby babes

no me asi taky ne.

Reagovat
EXoRcIsT

normalne som zabudol ze Young je stale u nas

Reagovat
Busby babes

Leaving Fellaini at home wouldn't be punishment. Making him spend the next 2 hours freezing his tits off on a bench is though.

Reagovat
Infernoqt

1:4

Reagovat
Busby babes

To hriste je fakt paradni.

Reagovat
nani92

ofenzívna smršť

Reagovat
Busby babes

ja myslim, ze hraci jsou radi, kdyz ten balon doskaka aspon priblizne nekam kam prihravaj.

Reagovat
iamek

Pekne Wayne

Reagovat
Busby babes

Nase neschopnost uz asi 3 roky vytvorit cokoliv ze standardek je uzasna. Po rozich se nedostanem ani k hlavicce, natoz ke strele na branu.

Reagovat
iamek

Ten komentar omg

Reagovat
Busby babes

pohadka o Henrikhovi se ti nelibila? holt si zrovna precetl Playerstribune no..

Reagovat
vodka

to je strašná sračka, chtějí hrát i dopředu, nebo udělá herrera s pogbou rekord v přihrávkách?

Reagovat
Grahf

ja hlavne nechápem, prečo nenasadil rezervu, keď mal v pláne hrať takú udržbu.

Reagovat
Busby babes

tezko rict, co byl plan, ale hraci se s tim zatim dost perou.

Reagovat
Grahf

však mourinho za čiarou nijak nevyšiluje, takže toto bol plán.

Reagovat
Busby babes

anebo vidi jake jsou podminky?

Reagovat
B3n

Reagovat
Infernoqt

Přijdo mi to, nebo tam mají přes polovinu volných míst?

Reagovat
Whitemedia

Ve čtvrtek hrát někde na Ukrajině s takovou sestavou.. to jsem zvědavý, jak to bude vypadat v neděli proti Tottenhamu

Reagovat
vodka

wtf, proč to jako víc nechodí přes krajní beky, ale furt se to snaží cpát přes střed, zvlášť na tomto terénu?

Reagovat
iamek

Reagovat
vodka

a ibra do druhého poločasu ani nemusí nastupovat, pokud nebude schopný přihrát na 5 metrů...

Reagovat
iamek

Na takove pole ho nemel vubec stavet.

Reagovat
Busby babes

a kdyz uz, tak kdybychom ho ason hledali centry a ne to hrali porad kombinacne stredem...

Reagovat
kiwwi

Blind s Youngom na facku...jaky to rozdiel ked tam jazdi Tony so Shawom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

To ihrisko je nocna mora Xaviho.

Reagovat
leroy

Hra v ofenzívnej tretine zatial kazastrofalna. Ibra znovu výkon na lavičku, co ma ten hráč nepresnosti je neuveriteľne. Tazko sa hraj bez hráčov, ktorí by sa vedeli rozbehnúť jeden do jedného. Všetko len tukanie chrbtom k bráne, Pohba si mysli, ze kazdy jeho dotyk musí byt hodny sto miliónov, trochu di mariovsky spasiteľký syndróm (aj ked nehrá ani zďaleka tak zle ako zvykol on). Bohužiaľ je tam prilis hráčov, ktorí nemajú na špičku kvalitu a potom je z toho nekreativne trápenie plne nepresnosti,odskokov a zlých rozhodnutí.

Reagovat
Busby babes

kteri hraci na tu spicku nemaj kvalitu? Vsak tam dneska mame skoro to nejlepsi...

Reagovat
leroy

Však to je ta smutná vec a aj preto hráme take hovno. Na špičku z rôznych dôvodov nemajú: Ibra, Rooney,Young, Rojo, Blind, Herrera. Keby ich je tam menej, dokázali by sa stratiť, takto sa bohužiaľ násobia. K tomu pripočítajme to, ze Mourinho nedokáže zatial ani z týchto nadpriemerných hráčov urobit tím, ktorý dokáže porážať aspoň tímy mimo tu špičku.

Reagovat
Busby babes

Ibra na spicku ma, Wazza se lepsi, ale ok. Rojo tam asi neni od nejake kreativity, Blind naopak ma rozehravku velmi dobrou. A Herrera teda imho do spicky patri.

Reagovat
leroy

Blind na beku patrí podľa teba do svetovej špičky? Spočítal si kolko ma Ibra zlých prihrávok a kolko akcii kvôli tomu konci, kolko šancí zazdil? Co ho presne radi do špičky v súčasnosti?Herrera je player ktorý sa výrovna hracom ako busquet, kroos, yaya etc. Alebo Keane, Cantona?? Ked je svetový player. Martial, lingard, fella su na úrovni svetových hráčov?

Reagovat
Busby babes

nerikam, ze patri do svetove spicky, ale ze ma slusnou rozehravku. Tys psal, ze diky tomu ze jsou ti hraci na hristi trpi kreativita. no ja si nemyslim, ze kreativita trpi, protoze je na stoperu Rojo nebo na levem beku Blind.

Reagovat
leroy

Samozrejme vybral si si len to, co sa ti hodí do tvojho kramu a co nie je to najpodstatnejšie. Ze som sa ja do tejto debaty aj púšťal.

Reagovat
Busby babes

sorry, tys napsal, ze diky tomyu, ze jsou na hristi nekvalitni hraic jako Rojo, Blind, Herrera a young, tak trpi kreativita. No ja si mnemyslim, ze Blind je nejlepsi stoper na svete, ale ze tam loni trbea hral velmi dobre a stejne dokaze slusne zahrat na levem beku. Jeho cteni hry je excelentni a moc inteligentnejsich hracu v kadru imho nemame. Rojo si svoje odehraje uplne v pohode, jak posledni dobou ukazuje a nemam s nim zadnej problem. Younga bych klidne uz prodal. Sve si odehral, ale dal bych sanci jinym.

Ibra je porad spicka, Wazza uz sesel ze slavy, ale rekl bych ze v sobe jeste dokaze najit jednu dve dobre sezony. Uvidime. A Herrera je letos jeden z nasich nejlepsich hracu a imho je velmi platnej.

Reagovat
leroy

Zas si si povyberal. Este raz:

1. Ibra je na urovni Costu, Aquera, Sancheza, Suareza, Lewy, Cavaniho? Nie, ani na úrovni Girouda. V com je tou špičkou konkrétne v súčasnosti?

2. Wazza dve dobre sezóny. Take ako tuto, ci aké? Bavíme sa o súčasnom stave inak.

3. Rojo si svoje odohrá? Hej, v Evertone. Nie, v tými kde mineli stoja tituly

4. Blind je na beku špička?

5. Herrera je na úrovni tých hráčov ktorých som vypísal? Teda špičky?

6. Martial, Lingard su v súčasnosti top playery?

Špičkoví hráči su v súčasnosti podľa mna iba: De Gea, stopéri, Pogba, pod nimi Mata a verím Mkihatarianovi.

Reagovat
kiwwi

> Nie, ani na úrovni Girouda

Reagovat
Busby babes

Ibra 8 golu, Costa 11, Aguero 10, Sanchez 11, zbytek nehodnotim, hrajou jinou soutez. Stejne tak bych se mohl zeptat kolik golu dali tihle hraci loni? Ibra 50. Podle me to je porad spickovej utocnik.

2) ja doufam, ze Wazzovo nedavne probuzeni bude pokracovat a bude to jeste o neco lepsi. Necekam, ze ze nej bude zas takovej hrac, jako byl v 26 a ani to nechci.

3) Rojo si svoje odehraje i u nas. NEbo jako cekas, ze budes mit 4 stopery top svetove spicky? Tak sni dal no, takovej tym neni a nikdy nebude.

4) Ano, Blind loni patril rozhodne k nadprumeru v lize a letos kdyz hral na stoperu, tak hral hodne dobre. Jeho cteni hry je po carrickovi imho nejlepsi v tymu. NAvic ma velmi slusnou rozehravku. A na tom bekovi dokaze zahrat taky slusne. Takze jsem rad, ze takoveho hrace mame.

5)Herrera je lepsi nez Yaya. Bavime se o soucasnosti, pamatujes. Kroos je asi lepsi, Busq je jinej typ hrace a btw ano, letos hraje Herrera lepe nez on. Keane a Cantona? Takove hrace nema dneska nikdo.

6) Martial je 21 letej hrac, kterej ma obrovskej potencial a letos se s tou sezonou pere, coz neni tak moc prekvapive vzhledem k tomu, jake trable zaziva v osobnim zivote. Lingard je dric, kterej se rozhodne v tymu neztrati, navic odchovanec.

Reagovat
leroy

V podstate si mi okrem Ibri dal za pravdu, aj ked si to neuvedomuješ.

Reagovat
Busby babes

no nedal ani nahodou. ale to je jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

neprijde ti, ze kreativita trpi protoze se hraje na silenym terenu v hroznych podminkach?

Reagovat
kiwwi

Reagovat
leroy

Ze ty mas odvahu po tvojom CV na tejto stránke dávať takéto smaily. Ľudská hlúposť je nekonečna.

Reagovat
iamek

Reagovat
leroy

Plus samozrejme chyba kvalita aj na lavičke

Reagovat
Busby babes

Reagovat
kiwwi

on je z tej "odnoze", to si nesmies tak brat

Reagovat
leroy

Ach ty hlupacik :)

Reagovat
kiwwi

nezvladas

Reagovat
leroy

Trosku. Priznávam, vadí mi hlúposť spojena s veľkou hubou :)

Reagovat
kiwwi

tak ju zavri aby si tou hlupostou neputal pozornost

Reagovat
scholes18

Reagovat
Swarley

lavičkář

Reagovat
smazaný uživatel

Snad tam zmrznou až do neděle.

Reagovat
Busby babes

Nic moc zapas, asi se to dalo cekat. Teren strasnej, souper zalezlej, spatne se tam probijime. Par strel z dalky nebylo spatnych, to by asi mohla byt jedna z cest. Druhou pak vic vyuzit kraje a zkusit najit Ibru na hlavu. Tak uvidime co druha pule. Je jasne, ze vzhledem k prubehu skupiny se asi nijak nepredrem...

Reagovat
popltak

Dobrá remíza... Tottenham půjde srát.

Reagovat
kiwwi

pekne Miky

Reagovat
iamek

Povodil :-)

Reagovat
Busby babes

lol a Fella na hriste. to mame nejake zajemce na Ukrajine a chcem ho predvest?

Reagovat
wild

Reagovat
wild

toto je uz silny trolling od Mourinha

Reagovat
iamek

Cas prepnout

Reagovat
iamek

Romero idealni dvojka

Reagovat
iamek

Ten typek uz prodal pul kadru

Reagovat
Swarley

Reagovat
iamek

Hmm poplest si Zlatana s Lingardem. Proc ne.

Reagovat
Pigeon

to prostě nejde

Reagovat
Busby babes

je skvelej.

Reagovat
kiwwi

co bude nabuduce, Pogba vs Scholes?

Reagovat
nani92

tak Blind a Young tiež nebolo zlé

Reagovat
Busby babes

ale zas si precetl o tom Henrikhovi.

Reagovat
Grahf

boha ibra ide solo a ten chuj furt reve, že lingard. Jak si tých dvoch može pomýliť?

Reagovat
Swarley

pěkně, Mensah na hrot

Reagovat
iamek

Fosu udelal za pet minut vic v utoku, nez Young za cely zapas.

Reagovat
Swarley

ale to je právě ono, ten kluk má v sobě fakt talent...jak směrem dozadu, tak i právě směrem dopředu...šikovný hráč, šancí by měl dostat víc...

Reagovat
iamek

Bez debat. Ja ho beru za vetsi talent, nez Rashforda. Navic ta jeho univerzalnost se bude hodit.

Reagovat
Busby babes

naposled zahral fakt spatne. Dneska to bylo ok, tak snad dostane sanci i treba proti Readingu v FA cupu nebo behem Vanoc v lize.

Reagovat
kiwwi

skoda toho Feyenoordu mohli dnes aspon ten bod uhrat

Reagovat
smazaný uživatel

v pohode, aspoň my nedostaneme Turka

Reagovat
Busby babes

Postup, nikdo se snad nezranil, takze ok. Pro to se tam jelo. Nic vic jsem od toho zapasu necekal.

Reagovat
iamek

Snad je Mata ok.

Reagovat
kiwwi

co ten Mata?

Reagovat
Busby babes

proto tam ma to snad. Vypadalo to, ze mu neco jo, ale zas odchazel relativne ok. Nevsiml jsem si, jestli nekde dostal nalozeno.

Reagovat
Infernoqt

Tak ted bych rád Spartu, ale cítím Zenit nebo AS Řím.

Reagovat
Busby babes

tak Sparta je asi to nejslabsi co muzem dostat, kdyz tak koukam kdo vyhral skupiny... me by se to libilo, ale cekam nejake AS, Sachtar nebo Schalke.

Reagovat
Infernoqt

Tak hlavně na Spartu bych se jel i podívat. Ať už dostaneme kohokoliv, musíme si s nima poradit. Ten Zenit se mi jeví jako nejtěžší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele