základní skupiny - skupina L, 5. kolo
24.11.2016 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Steaua Bukurešť - Osmanlispor 2:1

Hráči rumunského klubu Steaua Bukurešť dokázali zvítězit poprvé v základních skupinách a tříbodový zisk vskutku přišel v ten správný čas. Domácí výběr zdolal turecký Osmanlispor po výsledku 2:1 a oživil svou naději na postup do jarní fáze. Momentálně je na poslední čtvrté pozici se šesti body, ovšem je pouze o skóre za dvěma svými soupeři. Turecký výběr má i přes porážku stále situaci ve svých rukách a na závěr mu stačí bod.

Pokud se chce Steaua podívat do další fáze, tak bude muset za čtrnáct dní zvítězit ve Španělsku proti vysoce favorizovanému Villarealu a to rozhodně nebude jednouchá úloha. Tříbodový zisk mu na druhou stranu dá stoprocentní jistotu. Osmanlispor na závěr přivítá druholigový švýcarský Curych a k jarní fázi EL potřebuje bod, jistotu prvního místa bude mít při případném tříbodovém zisku. Tak či tak, závěr skupiny L bude nesmírně dramatický.

Hosté se dostali do vedení ze své první vážnější akce přesně po odehrané půlhodině. Na pravé straně se uvolnil Vršajevič, předložil balón do pokutového území pro Papu Alioune Ndiayeho a ten nadvakrát zamířil z deseti metrů přesně ke vzdálenější tyči. Hosté mohli zvýšit svůj náskok necelých deset minut před přestávku, kdy z hranice pokutového území vypálil Regattin a jeho přízemní ránu dokázal brankář Nita famózně vyrazit kolem pravé tyče.

Po změně stran se hosté snažili vyznávat defenzivní taktiku a nakonec na to doplatili v 68. minutě, kdy vyrovnal Marko Momčilovič. Ten po přímém volném kopu Boldrina byl ve správnou chvíli na správném místě a po zákroku Nity dorážel balón do sítě ze tří metrů. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohla Steaua otočit vývoj čtvrtečního duelu, ale proti ráně z necelých pětadvaceti metrů skvěle zasahoval brankář Karčemarskas.

Rozhodující okamžik utkání se zrodil v 86. minutě, kdy rozdílovou trefu vsítil Gabriel Tamaş. K přímému volnému kopu se opět postavil Boldrin a nadýchaným centrem od pomezní čáry našel v brankovém území nabíhajícího Tamase, který z pěti metrů zamířil naprosto přesně do bližšího horního rohu. Ve zbývajícím průběhu se hosté na žádný velký odpor nezmohli, v jejich dresu odehrál celé utkání český reprezentační obránce Václav Procházka.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Turky vyhraji

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele