základní skupiny - skupina G, 4. kolo
03.11.2016 21:05 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Panathinaikos FC - Standard Lutych 0:3

Střetnutí dvou tápajících klubů nakonec vyznělo jednoznačně lépe pro hostující Standard Lutych, který v Řecku smáznul domácí Panathinaikos jasně 3:0 a je rázem plně zpět v boji o postup do jarní vyřazovací fáze. Autorem vítězného gólu se stal Ibrahima Cissé, jehož v závěrečné čtvrthodině doplnil dvěma vlastními trefami Ishak Belfodil.

První půle příliš mnoho šanci nepřinesla, byť se na obou stranách několik hráčů pokoušelo o střelecké pokusy z nadějných pozic. Jak domácí Coulibaly s Bergem, tak Orlando Sá či Raman v dresu Standardu uspět nedokázali, a tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu. Po změně stran konečně nevýrazný zápas oživil Paul-Jose M’Poku, jenž nejprve uviděl žlutou kartu za simulování, vzápětí z přímého kopu napálil brankovou konstrukci a třináct minut před koncem uviděl za konflikt s Orlandem Sá dokonce kartu červenou.

To už však na trávníku panoval stav 2:0 pro hosty, neboť sázka Standardu na dalekonosné rány se neminula účinkem. Duo Fiore - Raman sice ještě neuspělo, ovšem Ibrahima Cissé se svou ranou z pětadvaceti metrů již ano, neboť šlo o úctyhodnou pumelici, po které se brankáře Steele natahoval marně. Krátce před zmíněným M’Pokuovým vyloučením ke všemu přidal pojišťovací druhý gól večera Ishak Belfodil, když mu Orlando Sá posunul hlavou míč do běhu za obránce soupeře a mladý alžírský forvard nezaváhal.

Oslabený Panathinaikos se již na žádné větší vzepjetí nezmohl, a naopak ještě jednou inkasoval. V třetí minutě nastavení našel aktivního Belfodila v šestnáctce střídající Badibanga a Standard tak upravil skóre na konečných 3:0, což v kombinaci s prohry Celty Vigo na hřišti amsterdamského Ajaxu znovu otevírá možnost belgického klubu na postup. Ajax sice tabulce skupiny G suverénně vévodí s deseti body, ovšem druhé a třetí místo shodně pětibodových Standardu s Celtou nabídne zábavné střetnutí za tři týdny, kdy se právě oba zmiňovaní utkají na španělské půdě. Panathinaikos zůstává nadále přibit na dně s jediným bodem na kontě.

Autor: Martin Kantor / uefa

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
paomara

1:0!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele