základní skupiny - skupina H, 1. kolo
15.09.2016 21:05 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Torku Arena, Konya

Reportáž

Konyaspor - Šachtar Doněck 0:1

Na horké turecké půdě si favorizovaný Šachtar poradil, ale bylo to s hodně odřenýma ušima. Tři body mu totiž zajistil až čtvrthodinu před koncem Facundo Ferreyra. Konyaspor se při svém debutu v základních skupinách Evropské ligy rozhodně nemá za co stydět, jeho slušný výkon proti ostřílenému soupeři může být dobrým příslibem do budoucna.

Nováček druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže si sice musí na svůj premiérový gól počkat do dalšího kola, nicméně k němu neměl daleko především v 10. minutě. Symbolicky ho mohl mít na svědomí kapitán Camdali, jenže ten svou hlavičku usměrnil smolně pro něj jen do vzdálenější tyčky. Postupem času však začal otěže utkání přebírat Šachtar.

Anadolu Kartali museli zastavovat některé útoky jen za cenu žlutých karet a najednou jí během úvodní čtvrthodiny uviděli Turan a Bajič. Největší zbraní hostujícího celku byly v prvním dějství střely z dálky. O jednu takovou se postaral Ismaily, avšak zamířil jen mimo, o dost nebezpečnější byl pokus Rakyckého, s nímž si musel poradit brankář Kirintili.

I po přestávce měl hostující celek utkání pod kontrolou. V některých pasážích hry držel míč na svých kopačkách v sedmdesáti procentech, avšak kýžená branka stále nepřicházela. V 51. minutě těžil z dobré práce Bernarda jeho spoluhráč Kovalenko, který vypálil z halfvoleje, Kirintili byl ovšem u tyčky připravený a vyrazil míč do zámezí.

Do podobné příležitosti jako Kovalenko se dostal také Marlos, ale dopadl se stejným výsledkem. Nejblíže byl úvodní trefě Facundo Ferreyra. Argentinec v 67. minutě ještě hlavičkoval z blízkosti jen do skvěle zasahujícího Kirintiliho, v 74. minutě si už však naběhl na zadní tyčku na parádní pas Butka a hlavou uklidil míč do poloprázdné brány.

Pochopitelně že Konyaspor se ve zbytku zápasu snažil vsítit alespoň vyrovnávací gól, neměl však potřebnou kvalitu, aby zkušenou obranu ukrajinského klubu překonal. Kosovský reprezentant Meha pálil jen mimo kýžený prostor, střela Sahinera byla zablokována. Ve čtvrté minutě nastavení se k zakončení dostal ještě Vukovič, jenže hlavičku nasměroval pouze do gólmana Pjatova.

Autor: Patrik Sandev / shakhtar.com, uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
HullCity

Proti tureckým týmům ještě Šachtar v evropský pohárech neprohrál,tak doufám,že to potvrdí i ve čtvrtek...0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kazdy tipuje 2 ale bude to 1 s krasnym kurzem , Konya je hodne silnym tymem ten kurz je smesny

Reagovat
HullCity

Možná...ale Basaksehir jim vede ligu, přitom Šachtar s nimi neměl problém...souhlasím ale, že je to těžký zápas na tipování a rozhodně bych na něj radši nesazel.

Reagovat
HullCity

Tak alespoň v tomto zápase byl sudí absolutně bezchybný...pochybuji,že Gent nebo Braga v Turecku vyhrají,Šachtar jestli nezíská 1.místo,tak to bude ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
EverlastD

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Uwe háže buly

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2..1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele