základní skupiny - skupina I, 5. kolo
24.11.2016 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Krasnodar - Red Bull Salzburg 1:1

Salcburk po příšerném vstupu do skupinové fáze Evropské ligy nutně potřeboval na půdě ruského Krasnodaru podat výtečný výkon a zvítězit, k čemuž nakonec rakouskému klubu scházelo méně, než se před zápasem čekalo. Domácí sice dlouho tahali za kratší konec provazu po úvodní trefě Dabbura, ovšem pět minut před koncem je uchránil od prohry uzdravivší Fjodor Smolov pohotovou dorážkou odraženého míče a Salcburku tak jen zbyly oči pro pláč.

Konečný výsledek 1:1 posouvá do jarní vyřazovací fáze Krasnodar, zatímco rakouský klub se letos s pohárovou Evropou rozloučí již v základní skupině, a to na domácí půdě proti doposud stoprocentnímu Schalke.

Přestože hosté přijeli do Ruska bez svých nejlepších útočníků Jonathana Soriana s Hwanga Hee-Chana, kteří doposud skórovali všechny góly Salburku během uplynulých čtyř pohárových zápasů, jejich ofenziva nadále šlapala na plné obrátky. Ve dvaadvacáté minutě měl ohromně blízko průlomu skóre Valon Berisha, jenže svou ránu z hloubi pokutového území smolně napálil pouze do břevna.

Devět minut před koncem první půle se už ale hráči Salcburku zaslouženě dočkali. Josip Radošević našel perfektním centrem z pravé strany volného Munase Dabbura, který rovněž nasměroval svou hlavičku do brankové konstrukce, ovšem tentokrát se míč navzdory snaze brankáře Kricjuka dostal odrazem až za brankovou čáru. Když pak aktivní Berisha neuspěl v devětatřicáté minutě ani v další tutovce, skončila první půle těsným vedením hostí 1:0.

I po změně stran se dlouho zdálo, že si rakouský celek přinejmenším uhlídá náskok a ještě zdramatizuje boj o postup, jenže nakonec za všechny neproměněné šance přece jenom pykal. Pět minut před koncem totiž Kalešinův zdánlivě nepovedený centr zprava skončil k hrůze hostí na tyči Walkeho brány, čehož pohotově využil Fjodor Smolov a snadno odražený míč doklepl zblízka do sítě. Krasnodar tak navzdory nepřesvědčivému výkonu vyválčil klíčový bod za remízu 1:1 a v závěrečném zápase skupiny I na půdě posledního Nice si již zahraje pouze o prestiž a případné vylepšení koeficientu.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele