základní skupiny - skupina L, 4. kolo
03.11.2016 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Curych - Steaua Bukurešť 0:0

Oba dva soupeři se i ve druhém vzájemném utkání rozešli smírně bez branek a nerozhodný výsledek v podstatě nic neřeší. Rumunský výběr remizoval potřetí v základních skupinách, a tedy ještě ani jednou nezvítězil, se třemi body se nachází na poslední čtvrté pozici. Švýcarský výběr posbíral o dva body více a momentálně je třetí o skóre za španělským Villarealem, k postupu má přeci jen o něco blíže než Steaua.

Utkání bylo, co se týče diváckého pohledu, velmi nudné. Chyběly vyložené příležitosti, a především na domácích hráčích bylo vidět, že jim i bod stačí. Favorizovaná Steaua měla přeci jen více ze hry, na druhou stranu se v ofenzívě trápila a na dobře organizovanou defenzívu soupeře nedokázala najít recept. Druholigový švýcarský výběr hrozil hlavně z rychlých protiútoků a střední vzdálenosti, brankář Nita neměl ani tak příliš mnoho práce.

Rumunský výběr spálil svou největší příležitost v polovině prvního dějství. Po centru z pravé strany se v pokutovém území ocitl zcela osamocený William, ale zakončení mu vůbec nesedlo, z deseti metrů netrefil skákavý balón ideálně. Svůj pokus nakonec uklidil vysoko nad horní tyčku. Curych se mohl dostat do vedení pět minut před přestávkou, kdy se Čavuševič zbavil skluzujícího protihráče, pak ovšem zblízka nepropálil brankáře Nitu.

I z pohledu domácích se jednalo o největší příležitost utkání, po změně stran byl nezáživný fotbalový zážitek ještě více vidět. Steaua s přibývajícím časem více riskovala a v závěru otevírala svou defenzívu, jenže Curychu až do závěrečného hvizdu nevyšel jediný pokus o brejk. Většinu času se hrálo na polovině domácího klubu, brankář Vanins nemusel ani jednou výrazněji zasahovat.

V pátém kole přivítá rumunský velkoklub vedoucí turecký Osmanlispor a čeká ho opravdu těžká zkouška. Curych bude doma bojovat se španělským Villarealem a roli outsidera se neubrání, na druhou stranu překvapení rozhodně vyloučit nelze.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pawelFCB

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele