základní skupiny - skupina D
10.12.2015 19:00 CET
5 : 2
(2:0)

Reportáž

SSC Neapol - Legia Varšava 5:2

Neapol zvládla perfektně poslední utkání základních skupin Evropské ligy a doma opět nadělovala. Pět branek dala polské Legii, která kontrovala pouze dvěma góly.

Neapol chtěla vyhrát i poslední klání v rámci skupinové fáze a před sebou měla výtečnou domácí kulisu. Trenér Maurizio Sarri už dopředu avizoval, že dnes dá některým tahounům ze základu volno, takže jsme se od prvních minut dočkali například brankáře Gabriela, beka Striniće, Chalobaha nebo Lópeze. Vepředu figurovali Insigne, Mertens a El Kaddouri.

Hosté přijeli s cílem získat tři body, od prvních minut jsme se dočkali Kucharczyka, Slováka Dudy, Broźe nebo Nikoliće s Vranjeśem. Neapol se do svého soupeře obula hned od začátku a dávala jasně najevo, kdo že tu bude pánem. Mertens velmi často kombinoval se Strinićem a připravoval jeden útok domácích za druhým. Brankář Kuciak ale nemusel řešit žádnou vyloženou šanci.

Alespoň v prvních minutách. Až v té osmé jej zaměstnal pokus Driese Mertense, který pálil vydařenou střelou po standardní situaci. Jeho obstřel sice minul zeď, ale brankář Kuciak byl na svém místě. V dalších minutách tempo hry trochu opadlo a Neapol se začala soustředit na kombinační hru. Dlouhý pas mířil na rozeběhnutého Insigneho, ale toho si včas pohlídal Pazdan.

Po devatenácti minutách se do šance po chybě obrany dostával záložník David López, jehož ránu ještě srazil Pazdan. Míč i proto skončil jen na břevně! Hosté z Polska moc nebezpeční nebyli a domácí obránci neměli mnoho práce s defenzivní činností. Až po půlhodině hry se domácí fanoušci dočkali kýžené branky. Kolmice do vápna našla El Kaddouriho, který ihned uvolnil Nathaniela Chalobaha. Tomu stačilo zamířit a krásnou ranou poslal Neapol do vedení.

Pak ještě Mertens našel kolmicí Lorenza Insigneho, který jen těsně minul tyč! Obrana Legie vyrobila další obrovskou chybu poté, co Jodlowic nahrál dozadu. Nevšiml si ale nabíhajícího Lorenza Insigneho, který prostřelil brankáře Kuciaka - 2:0.

Do druhého poločasu museli hosté pořádně zabrat a především zlepšit svou obranu. Nezapomínali ani na útočení a po jedné akci se málem dostali do šance. Kucharczyk sklepl pod sebe na Bereszyńskiho, jenže jeho pokus skončil jen na rohovém kopu. Následně byl ze hry stažen Lorenzo Insigne a trenér Sarri dal šanci Josému Callejónovi. A ten ji bezezbytku využil.

Dries Mertens vyslal z pravé strany centr před bránu, kam si seběhl právě útočník Neapole. Pak už jen v klidu doklepl míč do sítě a Neapol vedla o tři!

Menší náznak dramatu znamenal gól z kopačky Stojana Vranjeśe, který se trefil o pár minut později. Prijović totiž vykouzlil ukázkový pas do vápna, kam si naběhl právě Vranjeś a dal hostům ještě malou naději.

Vše ale Neapol o chvíli později rázně ukončila, když se trefil po čtvrté. Odměnu za dobře odvedenou práci zaznamenal Belgičan Dries Mertens, kterému skvěle nahrál José Callejón. Krásná rána Mertense pak pronikla až za záda brankáře Kuciaka a fanoušci Partenopei mohli bouřlivě slavit další branku!

Dvacet minut před koncem se ještě do ohromné šance probil Dries Mertens, který obešel rovnou tři protihráče. Pak přehazoval brankáře Kuciaka, ale toho zastoupil jeden z jeho obránců. Následná rána Josého Callejóna už mířila jen do tyče! Přesto se domácí mohli radovat ještě jednou. V nastaveném čase prošel jako nůž máslem Dries Mertens obranou Legie a zakončil krásnou ranou k tyči!

Ani to však nebylo všechno, protože se svou troškou do mlýna přispěchala také hostující ekipa. Ivan Tričkovski našel skvělým pasem do vápna hlavu Aleksandara Prijoviće a ten kosmeticky upravil.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
olis

Formazione ufficiale:

Gabriel, Maggio, Koulibaly, Chiriches, Strinic, David Lopez, Valdifiori, Chalobah, Mertens, El Kaddouri, Insigne

Forza Napoli!

Reagovat
Stiksxx

Dries nádhera! Mám z tebe radost kluku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele