základní skupiny - skupina B
26.11.2015 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - FC Sion 2:0

Hráči Rubinu Kazaň zvládli domácí utkání se švýcarským Sionem a dvěma brankami v závěrečné dvacetiminutovce ho porazili po výsledku 2:0. Díky tomu si ruský celek zachoval naději na postup do osmifinále, k tomu potřebuje na závěr zvítězit ve Francii proti Bordeaux a bude čekat na výsledek duelu švýcarského protivníka s anglickým Liverpoolem. Sionu i přes porážku stačí k postupu uhrát v posledním domácím duelu s Liverpoolem bod.

V úvodní čtvrthodině nebyl k vidění nijak zajímavý průběh, do první vážnější možnosti se až krátce na to dostal domácí Ozdojev. Ten vypálil z přímého vilného kopu po zemi a jistý zákrok si připsal gólman Vaņins. Za dalších zhruba patnáct minut poprvé zahrozili hosté. Z pravé strany pokutového území ze zhruba dvanácti metrů střílel Konaté, ale na silně zasněženém trávníku při zakončení podklouzl a poslal míč vedle vzdálenější tyče.

Jeden z důležitých okamžiků byl k vidění v 34. minutě. Birama Ndoye obdržel ve 13. minutě první žlutou kartu, deset minut před koncem první půle velmi nevybíravě podrazil Kanunnikova, po druhé žluté a následné červené kartě se musel předčasně pakovat do sprch. O tři minuty později zahrozil Sion i v deseti, když po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval Assifuah o kousek vedle vzdálenější tyče. Po změně stran Kazaň přidala a už ve 48. minutě se mohla dostat do vedení. Z dobré pozice pálil Kanunnikov, jenže hostující svatyni o nějaký ten metr přestřelil.

O pět minut později byla k vidění největší příležitost dosavadního průběhu. Po pasu z pravého křídla hlavičkoval ze sedmi metrů k tyči střídající Ďaďun s brankář Vaņins se vytasil s fantastickým zákrokem. Za dalších šest minut hlavičkoval stejný hráč z podobného místa po rohovém kopu z pravé strany a orazítkoval břevno, míč následně dokázal chytit brankář Sionu. Domácí nadále tlačili a nakonec se v 72. minutě dočkali zaslouženého vedení.

Po hezké přízemní kombinaci vypálil z necelých pětadvaceti metrů Blagoj Georgiev, jeho pokus se odrazil od zad jednoho z hostujících hráčů a nakonec zapadl pod břevno do protipohybu bezmocného Vaņinse. Za další dvě minuty spálil už svůj třetí hlavičkový pokus v utkání aktivní Ďaďun. Ten po centru z pravého křídla mířil zhruba o půl metru vedle bližší tyče.

Švýcarský celek se ve zbývajícím průběhu snažil tlačit, jenže mu nevycházela kombinace a v početní nevýhodě nakonec inkasoval ještě jednou v první nastavené minutě. Marko Devič zůstal v šestnáctce soupeře nikým nehlídán a z deseti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě, Vaņins nemohl nijak zakročit.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (popř. 1:1), 01

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

V Kazani budú v dobe zápasu mínus 3 stupne takže Rubin vyhrá 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

zajjímavé, pískal to turecký rozhodčí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele