základní skupiny - skupina E
10.12.2015 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Rapid Vídeň - Dinamo Minsk 2:1

Rapid Vídeň na domácím stadionu vyhrál a stal se prvním týmem tabulky. Hosté tak jedou domů s prázdnou a končí až na posledním místě skupiny i za českou Plzní.

Domácí Rapid nasadil do utkání před brankářem Strebingerem čtveřici obránců Pavelić, Sonnleitner, M. Hofmann a Auer, vysunutého Jeliće pak podporovala ofenzivně laděná trojice hráčů Alar, S. Hofmann a Kainz. Hosté přijeli z Minsku se čtyřčlennou zálohou v podání Korytko, Korzun, Premudrov a Udoji, o ofenzívu se starali Adamović s Bećirajem.

První minuty mnoho zajímavé podívané nenabídly. Oba týmy se soustředily především na to, aby neudělaly nějakou chybu a domácí si libovali před vlastními fanoušky hlavně v kombinaci. Až po několika minutách Nikita Korzun dostal do šestnáctky míč od Chigozieho Udoji a po zpracování balonu vypálil. Brankář Richard Strebinger však zareagoval skvělým a pohotovým zákrokem, čímž zachránil svůj celek od inkasování.

Po dvaceti minutách hry dostal Rapid Vídeň předčasný dárek, když Roman Begunov fauloval v pokutovém území Thanose Petsose. Jenže co se nestalo. Steffen Hofmann napálil míč tak, že brankář Aljaksandr Hutar vystihl směr a ránu vytěsnil mimo nebezpečí! Domácí nadále tlačili svého soupeře před sebou a diktovali tempo hry. Alar poslal před bránu střílený centr, na který si naskočil Jelić. Jenže mířil jen do boční sítě!

To už ale byl dost silný signál, že domácí dnes chtějí tři body. Maximilian Hofmann se na hranici malého pokutového území dostal k hlavičce, kterou sice Hutar zneškodnil, ale vyrazil míč jen před sebe. A možná to Hofmann čekal, protože byl včas na správném místě balon do sítě dorazil!

Jen pár minut před koncem první půle napřáhl k táhlé střele Vladimir Korytko, který měl tu smůlu, že nastřelil jen tyč! Od ní se pak míč odvrátil zpět do pole. Nástup do druhé poloviny utkání byl také zajímavý, protože Umaru Bangura se dostal uprostřed šestnáctky ke střele. Mířil vysoko nad. Deset minut poté, co se oba týmy vrátily na hrací plochu, se zastřeloval Stephan Auer, jenž mířil nepřesně.

Přesně po hodině hry se domácí příznivci mohli radovat opět. Jejich miláčci totiž vstřelili druhou branku v utkání a směřovali za celkovým prvním místem ve skupině. Matej Jelić si naběhl s míčem k vápnu, zamířil a krásnou technickou ranou překonal brankáře Aljaksandra Hutara - 2:0.

Hosté se ale nevzdali a pomohlo jim k tomu především zlaté střídání. Do hry se totiž dostal Mohamed El Monir, který byl na hrací ploše sotva minutu. Ten totiž dostal na levém křídle krásnou nahrávku do běhu, proběhl s míčem u nohy až do vápna chladnokrevně zakončil! Pár minut před koncem ještě natáhl k solidní ráně Philipp Prosenik, ale jeho pokus už další gól neznamenal.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele