1/16 finále - odvety
25.02.2016 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - Fenerbahçe SK 1:1

Hráči tureckého Fenerbahce dokázali udržet nadějný dvoubrankový náskok z prvního zápasu a díky remíze 1:1 na půdě ruského Lokomotivu Moskva postoupili do osmifinále Evropské ligy. Nicméně jejich úspěch se rozhodně nerodil lehce, domácí byli aktivnějším celkem a dokonce se dostali do vedení na konci prvního poločasu. Ovšem turecký výběr dokázal vyrovnat z ojedinělé akce necelých deset minut před koncem.

Domácí celek byl aktivnější od samého začátku a úvodního gólu docílil krátce po odehrané čtvrthodině. Po centru z hranice pokutového území za obranu soupeře převzal balón Mirančuk a zblízka překonal gólmana Fabiana, nicméně kvůli signalizovanému ofsajdu nebyl gól uznán. Jenomže opakované záběry jasně ukázaly, že se Mirančuk v době přihrávky v ofsajdové pozici nenacházel a Lokomotivu tak byla sebrána regulérní branka.

V dalším průběhu hosté velmi dobře bránili a soupeře nepouštěli blíže k brankáři Fabianovi, k vidění byly nepřesné pokusy ze střední vzdálenosti na obou stranách. Moskevskému týmu svitla jiskřička naděje na postup v poslední minutě úvodního dějství. Po nepřesné rozehrávce Fabiana vystřelil z pravé strany z dvaceti metrů Fernandes a strážce Fenerbahce vyrážel míč pouze před sebe, kde dorážející Aleksandr Samedov s přehledem rozvlnil síť.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, domácí v některých pasážích jasně přehrávali soupeře, do velké možnosti se ale dlouho nemohli dostat. Lokomotiv byl velmi blízko druhému gólu v 70. minutě a hrdinou se mohl stát opět Samedov. Po pasu z pravé strany hlavičkoval nikým nehlídán u vzdálenější tyčky a Fabiano vyrazil míč z brankové čáry, Samedov se pak v krkolomné pozici dostal ještě k dorážce a branku trestuhodně přestřelil.

S přibývajícím časem musel domácí výběr stále více riskovat a Fenerbahce se dostávalo do rychlého přečíslení, odpor soupeře dokázalo zlomit v 83. minutě. Po rohovém kopu Kaldirima z pravé strany přizvedl Mehmet Topal balón hlavou a ten z nějakých patnácti metrů k údivu všech přítomných zapadl přímo ke vzdálenější tyči, gólman Guilherme neměl šanci zasáhnout. Od tohoto momentu se již utkání dohrávalo povětšinou ve středu hřiště.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Marv

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele