základní skupiny - skupina I
10.12.2015 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lech Poznań - FC Basilej 0:1

Švýcarská Basilej přijela na polskou půdu značně oslabena, nicméně i přesto dokázala na půdě Lechu Poznań vybojovat další vítězství, tentokráte v poměru 1:0. V tabulce tak stvrdila první příčku se třinácti body a italskou Fiorentinou nakonec předstihla o body tři. Naopak polský výběr zůstal ve skupině s jedinou výhrou a s pěti body obsadil třetí místo, poslední portugalský tým Belenenses přeskočil pouze díky lepšímu skóre.

Utkání bylo od samého začátku velmi atraktivní a urodilo se několik vyložených příležitostí na obou stranách. Již po necelé minutě mohl dostat hosty do vedení Albian Ajeti, jenže ve stoprocentní šanci branku vůbec netrefil. Po čtvrthodině hry vypálil na druhé straně Kedziora z hranice pokutového území a pravý horní roh minul o půl metru. Po pětadvaceti minutách hry musel poprvé vážněji zasahovat domácí Burič, který si poradil s ranou z hranice šestnáctky.

Ke dvěma kuriózním situacím došlo v nastavení úvodního dějství. Nejprve se při nepovedeném odkopu nešťastně zranil brankář Basileje Vailati, na jeho místo nastoupil teprve jedenadvacetiletý Salvi. Ten v samém závěru při odkopu podklouzl a namazal soupeři do brejku, hosté celou situaci přeci jen ustáli bez úhony. Lech mohl skórovat tři minuty po přestávce, kdy Salvi vyrazil tvrdou ránu Jevtiče a dorážející Kownacki mířil příliš vysoko.

Basilej potrestala špatnou produktivitu soupeře za další dvě minuty. Na pravé straně předvedl výbornou kličkovanou Xhaka a poté poslal krásnou přihrávku na přední tyč, kde balón jemnou tečí usměrnil do sítě Jean-Paul Boëtius. Od této chvíle byli aktivnější hosté. V 55. minutě zahrozil střídající Adonis Ajeti a těsně minul vzdálenější tyčku, poté se proti technické střele Elnenyho vytáhl brankář Burič a famózně jednoruč odvrátil míč na rohový kop.

Po hodině hry vystřelil na druhé straně z přímého volného kopu z dvaceti metrů Jevtič a jeho kroucený balón se od horního okraje břevna odrazil do zámezí. Zhruba dvacet minut před koncem pálil pravačkou těsně vedle Pawłowski, poté po nádherné kolmici do šestnáctky Basileje neuspěl Gajov v tváří tvář proti brilantnímu Salvimu. V závěrečné desetiminutovce nejprve mířil z voleje těsně nad střídající Huser, na druhé straně zneškodnil Salvi u své levé tyče pokus Pawłowskiho, výsledek střetnutí se tedy již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele