základní skupiny - skupina D
10.12.2015 19:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
MCH Arena, Herning

Reportáž

FC Midtjylland - Club Bruggy 1:1

Oba dva čtvrteční protivníci hráli o všechno a na průběhu to bylo znát, nakonec dánský FC Midtjylland udržel nerozhodný výsledek v poměru 1:1 a po prohře Legie 2:5 na půdě italské Neapole postoupil do jarní fáze Evropské ligy z druhého místa se sedmi body. Bruggy naopak končí a loňské úspěšné tažení až do čtvrtfinále neobhájí. V tabulce obsadily třetí pozici s pěti body a za sebou nechaly pouze polského protivníka.

Utkání mělo od samého začátku velký náboj a rozhodně nechyběly vyložené příležitosti. V úvodní desetiminutovce měli tlak domácí a vytěžili z něho dvě nebezpečné standardní situace. Nejprve po přímém volném kopu Poulsena odvracel jeden bránících hráčů balón na poslední chvíli na rohový kop. Ihned na to rozehrál standardní situaci český obránce Filip Novák, který mimochodem odehrál celé utkání, a jeho nebezpečný pas odklidil obránce Denswil.

Dánský výběr se dostal do vedení ve 27. minutě. O nádherný gól se postaral Pione Sisto, který si udělal místo na levé straně a vystřelil z více jak pětadvaceti metrů, svou střelu fantasticky zakroutil přímo ke vzdálenější tyči. Do konce prvního dějství se nic vážného nestalo, hosté poprvé zahrozili sedm minut po změně stran. Přímý volný kop Vázqueze z pravé strany zužitkoval hlavičkující De Fauw a brankář Andersen se musel vytasit s famózním zásahem.

V 65. minutě po pasu Meuniera zakončoval osamocený Jelle Vossen, ovšem pravou tyčku o malý kousek minul. Na druhé straně hlavičkoval příliš vysoko Royer, hostům se podařilo vyrovnat přesně v polovině druhé půle. Po rychlém přečíslení a následném pasu Meuniera z pravé strany se dostal k hlavičkovému pokusu Vossen a z hranice brankového území pokořil domácího strážce. V 72. minutě mohl otočit vývoj utkání De Fauw.

Ten se prokličkoval přes defenzívu soupeře a zblízka pravačkou zamířil do boční sítě. Midtjylland v dalším průběhu skvěle bránil, nicméně v 81. minutě se mohl stát hrdinou Vossen. Ten vystřelil z dvaadvaceti metrů a vzdálenější tyčku minul o pár decimetrů. O šest minut později se ozval na druhé straně Novák a levačkou zamířil příliš vysoko. Bruggy v samém závěru okupovaly pokutové území soupeře, ale k žádné gólové možnosti se již nedostaly.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele