základní skupiny - skupina I
22.10.2015 19:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

FC Basilej - CF Os Belenenses 1:2

Hráči švýcarské Basileje nezvládli čtvrteční domácí duel s portugalským Belenenses a podlehli mu po výsledku 1:2, lehce si tak zkomplikovali postup do jarní fáze. Švýcarský celek v úvodních dvou zápasech porazil italskou Fiorentinu a přehrál také polský Lech Poznaň, jenže nyní proti outsiderovi skupiny naprosto selhal. Basilej i tak vede se šesti body skupinu I. Belenenses dokázalo poprvé skórovat a se čtyřmi body se vyhouplo na třetí příčku.

Přitom domácí vstoupili do utkání velmi dobře a otevřít skóre mohli už v 6. minutě. Nádherně technicky vypálil Kuzmanovič a gólman Ventura odvrátil balón parádním zákrokem na rohový kop. O pět minut později se po vyhrané hlavičce na hranici pokutového území dostal do šance kapitán Delgado, ovšem brankář Ventura včas vyběhl a byl u míče dříve. Basilej se dostala do zaslouženého vedení přesně po čtvrthodině hry.

Rohový kop z levé strany rozehrál Delagado a na hranici pokutového území se dostal k hlavičkovému pokusu Michael Lang, který zamířil přesně k tyči. Hosté dokázali vyrovnat ve 27. minutě ze své první vážnější možnosti. Po pasu na hranici pokutového území dokázala defenzíva domácích odvrátit míč k Luisu Lealovi a ten vypálil z dobrých třiceti metrů, jeho skákavý pokus nakonec propadl za brankáře Vailatiho.

Portugalský výběr se dostal do šokujícího vedení v poslední minutě prvního poločasu. Po rychlém brejku přihrával naprosto přesně před branku Leal a nabíhající Kuca napálil míč zblízka z první do horní poloviny branky. Basilej byla po této brance na začátku druhého dějství jako opařená a po hodině hry mohl podruhé v utkání skórovat Leal, ovšem tentokráte jeho kroucená střela ze střední vzdálenosti těsně minula horní tyčku.

Domácí mohli vyrovnat v 65. minutě, kdy z dobrých pětatřiceti metrů vystřelil Xhaka a mířil přímo pod břevno, gólman Ventura parádním zákrokem vyrazil míč před sebe. Balón pak dopravil do sítě dorážející Delgado, ale kvůli předchozímu těsnému ofsajdu nemohl být gól uznán. Ve zbývajícím průběhu domácí již Venturu neohrozili a museli skousnout hořký neúspěch. Český obránce Marek Suchý ve službách švýcarského týmu odehrál celé utkání.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pyroman

Zoufalství.

Reagovat
smazaný uživatel

To teda jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele