základní skupiny - skupina G
17.09.2015 21:05 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Dněpr Dněpropetrovsk - SS Lazio 1:1

Jevhen Selezňov se pro dnešek stal hrdinou Dněpropetrovsku. Třicetiletý Ukrajinec totiž vystřelil v nastavení svému klubu vytoužený bod ze zápasu se silným Laziem. Pro Římany naopak dopadl první zápas ve skupině G nešťastně, jelikož neudrželi vedení z prvního poločasu po gólu Milinkoviče-Saviče. Oba týmy si po remíze 1:1 připisují jeden bod.

Obě mužstva začaly zápas opatrně. Dněpr, jakožto finalista loňského ročníku Evropské ligy, budil na domácím hřišti respekt i proto, že v posledních pěti vystoupeních v této soutěži na domácím hřišti bral plný počet bodů bez obdržené branky. Na druhé straně Ukrajinci nechtěli otevřít hru proti bronzovému týmu loňského ročníku Serie A. Jako první se osmělili hosté, když se v 16. minutě dobře uvolnil Matri a tvrdou ranou po teči gólmana Bojka orazítkoval tyč!

Matriho akce byla ovšem nadlouho po hříchu jediným výrazným vzrušením zápasu, který se odehrával převážně mezi šestnáctkami. Utkání rovněž nemohli dodat šťávu fanoušci, jelikož se hrálo vyprázdněnými tribunami. Domácí klub pykal za vpád diváků na hřiště při semifinále loňského ročníku proti Neapoli. A tak si mohli hosté pěkně hlasitě zajásat při první vstřelené brance ve 34. minutě. Milinkovič-Savič vybojoval nedaleko šestnáctky domácích standardní situaci, ke které se postavil Ricardo Kisha. Ten skvělým pasem oslovil právě Milinkoviče-Saviče a mladý Srb hlavou doťuknul míč za záda padajícího Bojka - 0:1!

Po změně stran domácí přeci jen zabrali, ale dlouho si nedokázali vypracovat vážnější příležitost. Lazio díky odpovědnému výkonu v obraně kráčelo za vítězstvím a nebálo se i v případě nebezpečí zatlačit na pilu a přitvrdit v osobních soubojích. V 71. minutě měli na kopačkách pojišťovací branku Matri a poté ještě Parolo, oba pokusy ale zblokovala domácí obrana. V 85. minutě na druhé straně zahrozil Senegalský obránce Gueye, jenže míč se mezi tři tyče nevlezl.

Zápas se zdál rozhodnutý, jenže ve čtvrté minutě nastavení se domácí v zoufalém závěrečném náporu nahrnuli do vápna hostů při zahrávání posledního rohového kopu. Po centru Matose se na zadní tyči vznesl do vzduchu nikým nehlídaný Jevgenij Selezňov, jenž hlavou upravil na konečných 1:1! Domácí díky brance v hodině dvanácté slavili, jakoby zápas vyhráli. Svěřenci Stefana Pioliho naopak odcházeli z de facto vyhraného utkání se svěšenou hlavou.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra domácích

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pyroman

3:1

Reagovat
pedro-pedro

znovu bych zkusil remízu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 Spoustu šancí,opravdu pohledný fotbal to bude.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0, Selezňov hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

No nevím bez Konopljanky,Kaliniče a Kankavy...Dnipro sice posily získalo,ale ty se těmto hráčům neblíží.Obávám se,aby se vůbec podařilo postoupit ze skupiny...pro dnešní den opatrný tip 1:0 vzhledem k marodce hostů...

Reagovat
HullCity

Nechápu,jak mi mohlo ujít,že se bude hrát bez diváků,to bych potom netipoval pro Dnipro a málem si Lazio odvezlo 3 body,ale Selezňov na italské týmy umí!!Hodně otevřená skupina vzhledem k remíze ve druhém zápasu.

Reagovat
Pipo123

Já som čakal od Dnipra viacej, B-cko Lazia ich celý zápas relatívne prehrávalo a kontrolovalo zápas, mám pocit že nemusíme dávať ani plnú zostavu a na postup to musí v pohode stačiť

Reagovat
M11

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele