základní skupiny - skupina D
26.11.2015 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Club Bruggy - SSC Neapol 0:1

Neapol si dokázala poradit s domácími Bruggami a skupinu D zakončí na prvním místě. O jedinou branku čtvrtečního duelu se postaral obránce Vlad Chiriches, který rozhodl o třech bodech krátce před koncem první půle.

Domácí Bruggy chtěly odčinit poslední vzájemné utkání, které rozhodně nezvládly. Dnes jsme na trávníku od prvních minut viděli například obránce Denswila nebo Meuniera, do zálohy se postavili Vormer, Simmons nebo Vázquez. O ofenzívu se starali Jelle Vossen a José Izquierdo. Neapol přijela bez některých hvězd v základu, takže šanci dostali mimo jiné Valdifiori, Chalobah, El Kaddouri a Strinić.

Hned od prvních minut se Neapol usadila na polovině svého soupeře a na tu vlastní ho moc nepouštěla. Kreativita měla být rozdělena mezi kapitána Marka Hamšíka a Omara El Kaddouriho. Mladý talent prožil skvělé časy v turínském FC, ale v Neapoli po návratu moc nehrával. Dnes dostal šanci a hodlal se jí chopit. Byl od začátku hodně aktivní a pokoušel se vyzvat spoluhráče pasy i krátkými nahrávkami.

Po spolupráci se Španělem José Callejónem vypálil poměrně tvrdě Marek Hamšík, avšak jeho rána neměla ani náhodou gólové parametry. O mnoho přesněji zamířil David López, který se protáhl až do zakončení, jenže nastřelil jen boční síť! Po Hamšíkově přiklepnutí našel Chalobah nádherným pasem El Kaddouriho, kterého však zastavila obrana domácích. Pět minut před koncem natáhl zpoza vápna ke střele Mirko Valdifiori a donutil domácího brankáře ke skvělému zákroku.

A pak Neapol opravdu udeřila. Zase u toho zkušený defenzivní záložník Mirko Valdifiori, který poslal míč do vápna. V něm projevil nejvíce přehledu a důrazu obránce Vlad Chiriches, který krásnou a tvrdou ranou poslal míč do sítě - 1:0 pro Neapol.

Neapol útočila i po změně stran a nedovolovala domácímu týmu se příliš zabydlet v útoku. Partenopei velmi dobře napadali, čímž znemožnili domácímu celku nějakou větší aktivitu s míčem. Nezdařená Vázquezova kolmice na Vossena byla zastavena Koulibalym, neuspěl ani Meunier, kterého zastavil s přehledem hrající Strinić.

Hodně aktivní byl domácí Felipe Gedoz, který se snažil posílat do vápna Neapole jeden pas za druhým. Centry to byly dobré, ale nebyl nikdo, kdo by je zpracoval a zužitkoval. Po hodině hry se na bezmocnost svých kolegů nemohl dívat obránce Stefano Denswil a vzal to na sebe. Jeho krásná a tvrdá rána prosvištěla jen těsně nad břevnem!

Z následné akce si balon navedl ke střele José Maria Callejón, který kroutil míč k tyči, jenže mu chybělo pár čísel. Dvacet minut před koncem se do šance dostával Izquierdo, který zpracoval míč do běhu a pokusil se obejít stopera Kalidoua Koulibalyho, jenže neuspěl. Skvělým výkonem se dnes prezentoval rovněž obránce Stefano Denswil, který nejprve zastavil Callejóna a pak si poradil i s akcí Chalobaha.

Pak si Omar El Kaddouri narazil míč s Davidem Lópezem, jenže pak se jim do party přidal třetí, nechtěný hráč. Tím byl domácí De Fauw, který míč odkopl do autu a zabránil tak rozvíjející se akci Partenopei. Další velká šance na definitivní rozuzlení duelu přišla pět minut před koncem utkání, když Maggio posunul za obranu na Hysaje.

Mladý obránce se tak dostal sám před brankáře, jenže jeho zakončení mělo být daleko lepší. Brankář Sébastien Bruzzese si skvěle poradil a zachránil svůj celek od dalšího nechtěného zásahu. Radovat se přesto nemůže, protože inkasoval a výsledek znamená, že Bruggy jsou zatím na posledním místě ve skupině. Neapol je jednoznačným vládcem skupiny a na kontě má 15 bodů.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.com, tuttomercatoweb.com, onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
olis

proti Bruggam sme sa nakopli k super vysledkom co trva do dnes, bolo by super to udrzat aj nadalej a som presveceny ze kvalitu maju aj nahradnici dostatocnu nato aby zvitazili, staci pristupit k zapasu tak ako doteraz

Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
MaraCe_Napolitan

Myslim, ze dnes to dopadne zmierlivo , neocakavam, ze k zapasu pristupime uplne lahkovazne, kedze uz mame zabezpeceny postup, ale ani, ze budeme hrat ako o zivot a riskovat zbytocne zranenia, ktore sa nam doteraz az na par lahsich uspesne vyhybaju ....

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele