základní skupiny - skupina D
05.11.2015 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Club Bruggy - Legia Varšava 1:0

Fotbalisté belgických Brugg potvrdili úlohu favorita v souboji s polskou Legií a po nejtěsnějším vítězství 1:0 si udrželi reálnou naději na postup do jarní fáze Evropské ligy. Na konto si připsali svůj první tříbodový zisk a se čtyřmi body jsou na třetím místě, na druhý dánský Midtjylland ztrácí body dva. Polský výběr má na kontě stále jen jeden bod a jeho naděje na postup se pohybuje jen v teoretické rovině.

V úvodní půlhodině se hrálo opatrně a oba celky působily nervózně, za zmínku stojí jen nepřesný pokus Thomase Meuniera a rána Gedoze nad. Jediná branka čtvrtečního zápasu byla k vidění v 38. minutě a postaral se o ní domácí Meunier. Ten dostal přihrávku na pravou stranu, poté se šikovně dostal z obležení několika protihráčů a vypálil levačkou, gólman Kuciak se po jeho pokusu do horní poloviny branky natahoval marně.

Ihned po změně stran Lewczuk svou nepřesnou zpětnou přihrávkou namazal míč do běhu Pereirovy, jenže ten zblízka slovenského gólmana nepřekonal. V 52. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce Denswil a Kuciak dalším famózním zákrokem odvrátil balón alespoň na rohový kop. Polský výběr byl blízko vyrovnání v 73. minutě, kdy se nedokázali prosadit Kucharczyk a následně ani Tričkovski, který měl o poznání lehčí pozici.

První jmenovaný dostal nádhernou kolmici za obranu po rychle rozehrané standardní situaci, avšak na pravé straně pokutového území se dostal do ostrého úhlu a vyběhnutého gólmana Bruzzeseho nepřekonal. Míč se následně odrazil k Tričkovskimu a jeho přízemní střelu výborně vykopl z brankové čáry jeden z bránících hráčů. O pět minut později hlavičkoval z hranice brankového území Vossen a Kuciak fantasticky jednoruč vytáhl balón nad břevno.

Ihned na to se varšavský výběr dopustil obrovské hrubky v defenzívě a ke střele se dostal Vázquez, ale z hodně dobré pozice mířil těsně vedle. Legia v závěru přidala a ve druhé nastavené minutě byla blízko srovnání. Po přihrávce Guilhermeho a následném pasu Kucharczyka nezakončil mezi dvěma protihráči Prijovič a poté Tričkovski poslal svou bombu vysoko nad. Belgický celek příště přivítá suverénní italskou Neapol, Legia si pokusí udržet naději doma proti Midtjyllandu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

1čka

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Poláci nebudou mit stastny den.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele