základní skupiny - skupina A
05.11.2015 19:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Celtic FC - Molde FK 1:2

Celtic pokračuje v mizerné pohárové formě a domácí prohrou 1:2 s Molde si dost možná definitivně odřízl šanci na postup do jarní vyřazovací fáze. Svěřenci Ronnyho Deily se krčí ve skupině A až na posledním čtvrtém místě s pouhými dvěma body, zato Molde je překvapivě suverénní lídr, který si už zvládl postup zajistit, a to s dvouzápasovým předstihem!

Domácí Hoops si ve svém tradičně silném úvodu vytvořili řadu šancí, přičemž hned dvakrát z nich také skórovali, ovšem pokaždé jim radost krutě utnul zdvižený praporek čárového rozhodčího. Když pak Mohamed Elyounoussi umlčel Parkhead krásnou ranou zpoza šestnáctky, byl rázem oheň na střeše. Hned pět minut nato sice ještě dokázal vyrovnat Kris Commons, ale čtyřicetiletý veterán Daniel Hestad ještě do poločasu vrátil hostům vedení a tentokrát jej již norský celek nepustil. Celtic navíc v závěru dohrával o deseti po vyloučení Bittona.

Jedinou šancí Deilova týmu na postup je stoprocentní úspěšnost v náročných zápasech doma s amsterdamským Ajaxem a na horké půdě Fenerbahce a nutno podotknout, že v tuto chvíli by si na skotské šampiony vsadil jen málokdo. Vstup do zápasu přitom měl Celtic parádní a v desáté minutě se prosadil Bitton, jenže postavení Leigha Griffithse již pravidlům odporovalo a rozhodčí usoudili, že jeho pohyb byl dostatečnou záminkou k odpískání postavení mimo hru. Dvě minuty nato to pak byl znovu Griffiths, jehož gólovou ránu zblízka opět anuloval lajnový sudí.

Kromě marné ofenzivní snahy navíc utrpěla také obranná řada domácích, neboť stoper Šimunović vydržel pouze do šesté minuty a musel místo sebe na trávník pustit Tylera Blacketta. Tribunami se tak začala plížit nervozita, zvláště s přibývajícími útoky Molde. V devatenácté minutě si to dokonce Hoiland štrádoval sám na branku, ale jeho příliš předkopnutý míč zpacifikoval vyběhnuvší brankář Gordon. Hned dvě minuty nato už měl ale Gordon utrum - Blackettovu hlavičku umně vrátil do šestnáctky Elyounoussi takovým způsobem, že míč zapadl rovnou do růžku.

Celtic se však příšernému vývoji zápasu navzdory nepoložil a takřka obratem zásluhou Commonsovy teče Bittonovy rány, čímž dokonale zmátl brankáře Horvatha. V jednatřicáté minutě pak dokonce mohl dokonat v divokém zápase obrat Rogić či Commons z dorážky, ale hostující obrana tentokrát odolala. Zanedlouho mohli domácí žehrat na tuto neproměněnou příležitost dvojnásob, když si velezkušený Hestad počíhal na tečovaný centr Elyounoussiho za Blackettovými zády a bez potíží na zadní tyči skóroval.

Ani po změně stran se hra příliš neuklidnila a oba týmy mohly přidat do sbírky hned několik gólových tref. Tierney si však na Horvatha povedenou ranou nepřišel a stejně dopadl i Mikael Lustig s Bittonem. Na opačné straně zase Dedryck Boyata hned ve dvou případech zachraňoval situaci na brankové čáře. Závěrečná snaha srovnat se sice Celticu nedala upřít, jenže s vyloučením Bittona, jenž jako poslední hrát vyjma Gordona srazil k zemi unikajícího Kamaru, už to měli domácí příliš těžké. Místo vyrovnání tak málem přišel třetí gól Molde, avšak Kamara napálil pouze břevno. Mrzet jej to však nemusí, vítězství si hosté připsali tak jako tak a můžou se těšit na jarní pohárovou Evropu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

1 výhra

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

To bude težky zapas ale myslim že to musi celtic zvladnou uz je nacase aby se zvedl ode dna ... celtic je doma silny tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Celtic je sice ve srabu,ale tohle zvládne,i přesto že Molde už ukázalo že v jedne z nejtezsich skupin EL nejsou jen za otloukanky.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Hiko

Molde

Reagovat
smazaný uživatel

ti jedou az do finale

Reagovat
smazaný uživatel

celtic, a celkovo skotsky futbal je totalne v prdeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele