1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 19:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Neapol roznesla Trabzonspor čtyřmi zásahy

V doslova exhibici proměnila Neapol původně vyrovnané utkání s domácím Trabzonsporem. Partneopei v Turecku zvládli prakticky všechno a po skvělém výkonu si do domácí odvety vezou pohádkové vedení o čtyři branky. Zároveň se jim povedlo ani jednou neinkasovat.

Mezi tři tyče hostujícího týmu se postavil zkušený veterán Mariano Andújar a povedlo se mu v první půli neinkasovat ani jednou. O práci pro něj se staral především ofenzivní trojlístek Cardozo, Yilmaz a Aydogdu. Neapol vsadila jako už klasicky na argentinskou hvězdu Gonzala Higuaína, kterého podporoval také italský střelec Manolo Gabbiadini.

Už ve druhé minutě se do zakončení hnal právě Gonzalo Higuaín, který si srovnal míč na pravačku a vypálil, ale jeho pokus byl zablokován. Duel mezi Higuaínem a brankářem Arikanem se opakoval také po zahrání rohového kopu, ale někdejší hráč Realu Madrid byl příliš blízko svému soupeři. Rohové kopy byly v dnešním utkání velkou zbraní Partenopei. V šesté minutě se ke třetímu z nich dostal Gabbiadini, který nacentroval do vápna a tam si na míč naskočil obránce Koulibaly a hlavičkoval. Míč se ale odrazil k Henriquemu a ten obloučkem přehodil vše před sebou - 1:0 pro Neapol.

Domácí tým se samozřejmě hodně snažil, aby dohnal manko tak brzy po začátku, ale Neapol dnes dominovala. Trabzon se pokoušel o rychlé srovnání, ale Cardozo si nerozuměl se spoluhráčem a míč mu utekl. Neapol kontrolovala vývoj utkání a brzy navýšila své vedení. Po ztrátě domácího týmu ve středu hrací plochy se k míči dostal rychlík Gabbiadini, který si všiml nabíhajícího Higuaína. Poté, co Gabbiadini vběhl s míčem do vápna, nahrával na druhou stranu Higuaínovi, který se nemýlil - 2:0.

Po sedmadvaceti minutách vypadal domácí tým na debakl, protože Dries Mertens si všiml Manola Gabbiadiniho na hraně ofsajdu a adresoval mu skvělý centr. Před Gabbiadinim sice stáli ještě dva protihráči, ale přesto si mladý Ital dokázal poradit, využil jejich zaváhání a propálil soupeřova gólmana.

Neapol dál pokračovala v nelítostné demolici bezbranného Trabzonsporu a Gonzalo Higuaín mohl vstřelit svou druhou branku. Po efektivních kličkách za vápnem vystřelil, ale míč se po jeho ráně zastavil o břevno! Trabzonspor měl co dělat, aby alespoň zdramatizoval nepříznivě se vyvíjející utkání. A málem se mu to povedlo hned z první šance druhého dějství. Zengin po sklepnutí od svého spoluhráče vypálil, ale brankář Andújar se překonat nenechal. Pět minut poté na druhé straně zahrozil belgický rychlík Dries Mertens, který technickým pokusem zkoušel překonat brankáře Arikana, ale nepovedlo se mu to.

Podobný duel se odehrál také po hodině hry, ale opět byl tím šťastnějším brankář domácího celku. Mertensova rána mu čáru přes rozpočet neudělala. Dvacet minut před koncem se domácí dostali do ojedinělé šance poté, co se zkušený Cardozo ocitl před bránou s míčem u nohy, ale překvapivě minul! Ještě větší šanci promarnil také Dries Mertens, který pronikl do vápna a tam jej stáhl Fatih Atik. K nařízené penaltě se postavil sám faulovaný hráč, ale míč namířil vedle brány!

Mertens byl dnes večer hodně aktivní v zakončení, ale štěstí mu nepřálo. Tři minuty před koncem zápasu se Mertens dostal k zajímavé ráně, ale pálil mimo. Jak se střílejí branky, to svému zkušenějšímu kolegovi ukázal mladý útočník Duván Zapata. Tomu stačilo dvanáct minut na hřišti na poslední zásah dnešního utkání. José Maria Callejón se dostal k ráně, která byla odražena právě k Zapatovi - 4:0.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele