základní skupiny - skupina L, 5. kolo
27.11.2014 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Trabzonspor - Metalist Charkov 3:1

Zdá se, že vláda Ersuna Yanala Trabzonsporu skutečně prospívá. Nástupce neúspěšného matadora Vahida Halilhodžiće zatím sbírá jeden úspěch za druhým; dnes jeho svěřenci dohrávali v deseti, přesto však udolali Metalist 3:1 a zajistili si postup do další fáze. Ukrajinský tým naopak prohrál i popáté za sebou..

Dlouho to vypadalo, že se body budou dělit, dvě branky v posledních 10 minutách však rozhodly. Yanal tak skvěle navázal na nečekaně jasnou ligovou výhru 3:0 na Galatasarayi, a ačkoliv jeho domácí debut nenabídl fanouškům otevřený, ofenzivní fotbal, jak je jeho dobrým zvykem, tři body se nakonec vybojovat přece jen podařilo. Skóre otevřel alžírský obránce Essaid Belkalem, Charkov však vyrovnal v 68. minutě prostřednictvím Volodymyra Homeňuka.

Utkání na Hüseiyn Avri Aker Stadyumu se rozjíždělo možná až překvapivě pomalu; během první půlhodiny se oba soupeři převážně oťukávali a bylo znát, že nikdo nechce udělat chybu. Poté však domácí udeřili - psala se 36. minuta, když Mehmet rozehrál přímý kop, s nímž si hostující brankář Oleksandr Horjajinov nedokázal poradit, trestuhodně podskočil centr a dovolil tak Belkalemovi pohodlně hlavičkovat do brány.

Yanal sice minulou sezonu dovedl Fenerbahce k domácímu titulu a je v Turecku považován za uznávanou autoritu, dnes to však po změně stran vypadalo, že se mu situace začíná trochu vymykat z rukou. Charkov zvýšil tempo a turecká defenziva pod tlakem jako by přestala existovat - Jajá měl spoustu času nabít do střelecké pozice Pavlu Rebenokovi. Tentokrát ještě hostující hráč mířil mimo, krátce nato však své zaváhání napravil, když přesným pasem našel skórujícího Homeňuka.

Pořádnou porci vrásek poté připravil domácím fanouškům zkušený stoper Carl Medjani, který se třináct minut před koncem poroučel ze hřiště; nakonec však výhra přece jen zůstala doma, o což se postaral muž zápasu Mehmet Ekici. Ve čtvrté minutě nastavení pak finální tečku za výsledkem napsal Sefa Yilmaz, jehož rána se odrazila od tyče a nešťastného Horjajinova přímo do sítě.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
HullCity

1:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
klokan.paul

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele