1/16 finále - odvety
26.02.2015 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - Trabzonspor 1:0

Neapol v poklidu dohrála odvetné utkání a svým fanouškům dopřála také jeden gól. Jednu branku vstřelili hosté z Turecka, ale ta kvůli ofsajdu nebyla správně uznána. Jediným střelcem zápasu se tak stal Jonathan de Guzmán. Domácí Partenopei těžili především z výsledku prvního utkání, který jim umožňoval šetřit síly na Serii A.

Nebylo to ale v žádném případě nezajímavé utkání bez šancí. Naopak, oba celky se pokoušely hrát otevřený fotbal, který se divákům musel líbit. Svou šanci v modrém dresu domácího týmu dostali od trenéra Rafaela Beníteze například Dries Mertens, José Callejón nebo defenzivní záložník Jorginho. Hosté spoléhali například na zkušeností veterána Bosingwy; ofenzívu mělo na starosti trio Hurmacı, Cardozo, Zengin.

Už po třech minutách se Neapol vrhla do útoku. Na dlouhý pas ale tehdy nedosáhl Gonzalo Higuaín, který následně fauloval. Gökhan Inler se snažil na levé straně šestnáctky najít dlouhým pasem Driese Mertense, jenže ten na míč také nedosáhl. Svou rychlost chtěl využít José Maria Callejón, který dokonce doběhl míč a vracel jej pod sebe, ale tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. Hodně aktivní byl belgický útočník Dries Mertens, který dostal skvělý pas za obranu. Míč si zpracoval a nebezpečně vypálil, ale naneštěstí pro domácí fanoušky pálil vysoko nad.

Po patnácti minutách Óscar Cardozo vypálil zpoza šestnáctky, ale jeho střela mířila také nad. Poté už se Partenopei mohli radovat, protože po rychlé akci umazali čisté konto brankáře Arikana. José Maria Callejón sice ještě brankáře tureckého celku neprostřelil, ale odražený míč se dostal k Jonathanu de Guzmánovi, který už si poradil bez chyby. Neapol vstřelil další branku a mohla utkání dohrávat.

O pár minut později se situace opakovala, i když v opačném gardu. De Guzmán hledal před bránou Callejóna, který ale brankáře Hakana Arikana nepropálil. O chvíli později se mohli hosté dočkat první branky v dvojutkání, když se do šance hnal Oscar Cardozo. Ostřílený útočník ale nezakončil přesně. Po půlhodině hry se k míči dostal na kraji vápna opět aktivní Jonathan de Guzmán, který navíc hledal před bránou nabíhajícího Callejóna. Tomu ale scházelo několik kroků. Deset minut před koncem první půle musel zasahovat také brankář Rafael, který vytahoval centr mimo tři tyče.

Deset minut po návratu ze šaten se do zakončení vehementně hnal Oscar Cardozo, ale jeho náběh si pohlídal obránce Miguel Britos. Poté se zastřeloval také obránce Faouzi Ghoulam, s jehož ránou doprostřed brány si Arikan poradil bez větších potíží. Po hodině hry málem domácí Partenopei navýšili své vedení. José Maria Callejón mířil "španělskou" spolupráci dvou někdejších hráčů Realu Madrid na Gonzala Higuaína, ale jeho gól kvůli ofsajdu nebyl uznán.

Dvacet minut před koncem míč na penaltovém puntíku zachytil José Callejón, který si poradil výtečně. Jeho střelu ale ještě lepším zákrokem zlikvidoval dnes skvěle chytající Arikan! Tento souboj se opakoval také o pár minut později, když se Callejón opět dostal ke střele, ale stejně jako před chvílí ztroskotal na skvělém Arikanovi. Další parádní zákrok si Arikan připsal také proti Driesovi Mertensovi.

Sedm minut před koncem mohl další branku přidat také Manolo Gabbiadini, ale někdejší hráč Sampdorie Janov poslal míč jen těsně vedle tyče. Podobně si o dvě minuty později vedl také střídající Soner Aydogdu, který pálil jen do míst, kde stál připravený brankář Rafael Cabral. Neapol zvládla zápas s Turky a zaslouženě postupuje.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 a redka u turků

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 a redka u turků

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele