základní skupiny - skupina F, 4. kolo
06.11.2014 18:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Qarabağ Ağdam - Dněpr Dněpropetrovsk 1:2

Karabach nakonec podlehl hostujícímu Dněpru rozdílem jedné branky a boj o druhé postupové místo ve skupině F se dramatizuje. V současné chvíli mají domácí na kontě stejný počet bodů jako vítězný tým.

Hlavní hvězdou večera se stal mladý Chorvat Nikola Kalinić, který se postaral o obě branky hostujícího Dněpru. Nejprve se trefil v patnácté minutě. Na tento zásah ještě domácí zareagovali stejným způsobem, když se o poločasovou remízu zasloužil Leroy George. Poslední slovo měl ale opět Kalinić, který dvacet minut před koncem utkání skóroval podruhé a hosté odjížděli se třemi body v kapse.

O první akci, která zaváněla gólem i spornou situací, se postarali domácí. Průnik Georgeho po pravé straně skončil v pokutovém území zákrokem na hranici pravidel. Z velké vzdálenosti o chvíli později přišla první střela na branku Bojka. Ten s ní neměl sebemenší potíž. Obdobně musel zasahovat jeho konkurent na opačné straně, když se s míčem u nohy prodral k zakončení Jevhen Konopljanka. Mladého hráče, který je na kraji ofenzivní formace jako doma a s míčem si skvěle rozumí, chce několik evropských velkoklubů. Jejich zájmu přispívají nejen výkony mladého Ukrajince, ale také fakt, že tento hráč odmítá prodloužit stávající kontrakt, jenž mu končí v červnu.

O chvíli později předvedl Dněpr povedenou akci. Krásný centr přesně na hlavu Kaliniče a rázem jsou hosté ve vedení! Autorem ideálního centru z pravé strany byl Zozulja. Ibrahim Sehič neměl nejmenší nárok zasáhnout a kapituloval - 1:0.

Dněpr byl nadále aktivnějším týmem a snažil se pojistit své slibné vedení. Konopljanka dostal hezkou přihrávku za obranu, ale následný pokus o lob skončil mimo tři tyče. V těchto fázích hry ale Dněpr chvílemi zapomínal přivřít pomyslná vrátka a Karabach toho často využíval. Muarem se dostal hezky za obranu Dněpru a poprvé z podobné pozice Karabach dokázal i vystřelit. Jeho rána byla ale zablokována pozornou defenzívou hostí. Muarem vyslal dobrou střelu z dálky, Bojkovi však nedělalo problémy ubránit čisté konto.

Deset minut před odchodem do šaten se Karabach dostal k zahrávání přímého volného kopu a Leroy George si poradil naprosto parádně. Udělal před exekucí několik málo kroků a tvrdou ranou prostřelil brankáře Bojka k tyči. Domácí tedy srovnali a ve druhém poločase se začínalo znovu.

Do něho vstoupily oba celky motivovány a velmi razantně. Neprojevilo se to sice na nějakých velkých šancích, ale spíše na agresivním napadání. Zozulja šel za gólem tak vehementně, až to pocítil Šehić, přestože už měl míč pod kontrolou. Do další akce se dostal Rotan, který poslal přesný nadýchaný centr přesně na Zozulju, který hlavičkoval těsně vedle pravé tyče. Brankář domácích by byl bezmocný, kdyby míč zamířil do sítě.

Dněpr si vzal své vedení zpět dvacet minut před koncem utkání po zajímavé situaci ve vápně. Již jednou úspěšný střelec Kalinič obdržel centr od Fedeckije, který zpracoval. Byl sice těsně bráněný, ale dokázal se kolem svého soka obtočit a blízko postaveného brankáře překonat obloučkem přes padajícího brankáře. Dněpr vedl 2:1 a na tahu byli domácí.

Domácí se mohli radovat z remízy deset minut před koncem, kdy se Muarem dostal k zakončení. Problém byl, že jeho povedená hlavička směřovala jen těsně vedle tyče. Zbytek zápasu už si hosté pohlídali a se třemi body v kapse se rozloučili s nebezpečným soupeřem.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
HullCity

Jestli i tohle prohrají,tak je konec postupovým nadějím( i tak už to bude těžké na postup),takže nelze doufat v nic jiného,než výhru 0:1!

Reagovat
HullCity

Ještě se pořád může postoupit!!Důležitý zápas nás čeká proti St.Etienne,jestli ty porazíme,tak bychom měli postoupit!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

come qarabag1;0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele