základní skupiny - skupina E, 6. kolo
11.12.2014 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Panathinaikos FC - Estoril Praia 1:1

Ani napotřetí nedokázal hrdý Panathinaikos před vlastním publikem zvítězit a s letošním ročníkem Evropské ligy se tak loučí s ostudou na posledním místě skupiny E. Domácí přitom ještě tři minuty před koncem vedli a měli šance náskok pojistit, vyrovnání Klébera v samém závěru však rozhodlo o dělbě bodů..

Po bezbrankové první půli se v 55. minutě dostali Zelení do vedení po trefě Nikose Karelise, nebylo jim to však nakonec nic platné - i když na druhou stranu je nutno dodat, že také jejich gólman Luke Steele ukázat, co umí. Výsledek 1:1 znamená, že si Estoril pojistil třetí místo, Panathinaikos skončil čtvrtý.

V Aténách už před začátkem hustě pršelo a ani jeden z týmů se tedy nehnal od prvních minut bezhlavě kupředu; vlastně byl k vidění přesně opačný scénář. Sžíravou nudu na obou stranách rozčísla až situace ze 35. (!) minuty, kdy se osmělil hostující Arturo, Steele však vytáhl skvělý (a nesmírně důležitý) zákrok ve stylu Petera Schmeichela.

Teprve v ten okamžik jako by si Panathinaikos uvědomil, že mu reálně hrozí i třetí domácí prohra ze stejného počtu pokusů, a konečně zabral. Najednou se tak musel ohánět Steeleho protějšek Vágner, jehož pozornost prověřil na bližší tyči pozdější gólový hrdina Karelis. Jako další zblízka napřáhl Giorgios Koutroumpis, Vágner si však s jeho nebezpečným volejem výborně poradil. V závěru první půle se ještě jednou utrhl aktivní Karelis, který šel sám na bránu, ale netrefil.

Jeho chvíle měla přijít až později, tedy konkrétně deset minut po změně stran. Byl to vlastně ukázkově jednoduchý gól - Thanasis Dinas, nepochopitelně nepokrytý, měl spoustu času vymyslet přesný pas na Karelise, který z bezprostřední blízkosti pohodlně doklepával do sítě. Úspěšný střelec tak sice dokázal otevřít skóre, jinak však zahazoval jednu šanci za druhou - další přišla po hodině hry. Autorem centru byl opět Dinas, zakončovatel však na zadní tyči pálil mimo bránu.

Hosté mohli zareagovat zatažením do defenzivy, jejich kouč José Couceiro však měl jiné plány. Estoril tak v závěru zápasu na nepřátelské půdě dokázal zatlačit domácího favorita do vlastní obranné ulity; nebýt Steeleho dvou famózních reflexivních zákroků, mohl Estoril i vyhrát. Nakonec tak vybojoval alespoň bod po Kléberově úchvatném voleji přesně do vinglu.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele